Fogászati állapotfelmérés, góckutatás

Fogászati állapotfelmérés, góckutatás

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy első látogatása során felmérjük egészségi állapotát, így átfogó képet kapjunk Önről. A fogászati állapotfelmérés konzultáción meghallgatjuk panaszát, átbeszéljük fogászati problémáit, korelőzményeit és esetleges egyéb egészségügyi gondokról is szót ejtünk. A vizsgálat során az egész fogazatot ellenőrizzük, nem csak az aktuális fogproblémára koncentrálunk, hiszen panaszmentes fogaknál is lehet gond. A komplex állapotfelméréshez elengedhetetlen egy panoráma röntgenfelvétel készítése, amit a legkorszerűbb technológia igénybevételével Fogászatunkon helyben végzünk el. A kapott információk alapján felállítunk egy személyre szabott kezelési tervet, amit Önnel egyeztetve véglegesítünk. A kezelési terv feladataira árajánlatot adunk és az ütemezést is egyeztetjük. Akut probléma esetén a kezelést azonnal meg is kezdjük.

Implantátumok

Implantátumok

Fogászati Centrumunkban a fogászati problémák gyors, precíz megoldása mellett a száj és fogazat egészségügyi és esztétikai állapotának megőrzése az elsődleges célunk, aminek elengedhetetlen része a foghiány mielőbbi pótlása. A hiányzó fogak beültetésére a legkorszerűbb módszer az implantátum beültetése.

Az implantátum mesterséges foggyökér, mely tökéletesen beépül az állcsontba, így biztos alapot nyújt a rá épülő fix vagy kivehető fogpótlásnak. Alkalmazhatjuk egy vagy több foghiány esetében, vagy akár teljes fogatlanság során.

A Budai Fogászati és Implantológiai Centrumunkban a minőséget tekintve a legmagasabb szintet képviseljük. Ezért az elérhető legmodernebb, legjobb anyagokat és technológiákat használjuk minden téren, így az implantológiában is.

Azonnal terhelhető implantátumok

Azonnal terhelhető fogimplantátumok, All-on-4®

All-on-4® azonnal terhelhető implantátumok hatékony technikának köszönhetően csupán 4 fogimplantátum beültetésével biztosítják a fogsor stabil rögzülését. Kivehető fogsor helyett teljesen fix hídpótlást tesz lehetővé. Az All-on-4® fogpótlás kevés csont esetén is, csontpótlás nélkül alkalmazható, csupán 4 implantátumot tartalmaz, valójában pedig 12 fogat pótol egy állcsontban. Hosszú távú, biztonságos és végleges megoldást tesz lehetővé úgy, hogy esztétikus, erős, biztos végeredménnyel szebb megjelenést és természetes mosolyt ad.

A modern fogászati eljárásokhoz képest is számtalan előnnyel jár az All-on-4® megoldás: csökken a kezelési idő, elkerülhetők bizonyos kiegészítő műtétek és rövidül a gyógyulási idő is. Az implantátumok beültetése után fogorvosunk azonnal ideiglenes fogsort tud behelyezni, így minimálisra csökkentjük a fogatlansággal járó kellemetlenséget. Gyógyulás után fogorvosa felhelyezi a végleges hidat, így azonnal biztonságosan étkezhet. Az All-on-4® megoldás tökéletesen pótolja elveszett fogai funkcióját, megfizethető áron, elérhető, modern eljárást biztosít, hogy újra mosollyal teli életet élhessen.

Esztétikai kezelések, porcelánhéjak

Esztétikai kezelések, porcelánhéjak

Esztétikai fogászati szolgáltatások kiemelkedő szerepet töltenek be minőségi fogászati ellátásunkban, hiszen mosolya megszépítése, fogai tökéletes megjelenése éppoly fontos, mint azok egészsége. A fogak szépséghibáinak eltüntetése héjak segítségével, a fogszabályozás és a fogfehérítés a legismertebb esztétikai kezelések.

A porcelánhéjak, más néven kerámia héjak fogtechnikus által készített indirekt héjak, amik előzetes lenyomat alapján készülnek és a fogorvos ragasztással rögzíti a fogak külső felszínén. A porcelánhéj kiválóan elfedi a fogak közötti rést, korrigálja az eltérő fogszíneket, meghosszabbítja a fogakat, eltünteti a fog kisebb töréseit, alaki eltéréseit, akár azonnali fogszabályozásként is kiválóan használható. A porcelánhéj előnye, hogy minimális foganyag veszteséggel jár, hiszen a fogorvos csupán pár milliméternyi felületet csiszol le a fog felszínéről. A fog felületéről lenyomat készül, amely alapján a fogtechnikus kiváló minőségű és nagyon precíz kerámia héjat készít. Ez idő alatt ideiglenes héjjal fedjük a fogat. A porcelán héj pár napon belül elkészül, amit bepróbálunk fogára. Amennyiben Ön is elégedett a kerámia héj megjelenésével, színével, alakjával, illeszkedésével, véglegesen felragasztjuk fogára.

Fogászati röntgen

Fogászati röntgen

Fogászatunk a legkorszerűbb prémium minőségű digitális fogröntgen eszközökkel rendelkezik, hogy egyszerűen és gyorsan, azonnal értékelhető röntgenfelvételekhez jussunk, így a lehető legjobb minőségű fogászati szolgáltatást tudjuk biztosítani Önnek. A fogászati röntgen elengedhetetlen része a fogászati konzultációnak, mert a fogorvos számára nem látható hibák is azonnal láthatóvá válnak.

Panoráma röntgenfelvétellel átfogó képet kapunk az összes fogazatról és csontszerkezetről, míg a kis fogászati röntgenfelvételek (intraorális röntgen) egy-két fog és foggyökerének állapotáról adnak látható képet. A kétféle röntgen technika külön-külön vagy akár mindkettőt alkalmazva is kiválóan kiegészíti a fogászati ellátást.

Csontpótlás

Csontpótlás

Csontpótlás akkor szükséges, ha a fogimplantátum beültetés tervezett helyén nem áll rendelkezésre kellő mennyiségű és minőségű csont. Ez akkor fordul elő, ha a páciens hosszú időn keresztül küzd a foghiánnyal és nem pótoltatja hiányzó fogát, vagy a foghiány helyén a csont elvékonyodik, egy része felszívódik. A csontpótlás egy szájsebészeti beavatkozás során kerül pótlásra, ahol a páciens meglévő csontállománya kerül valamilyen csontpótló anyaggal feltöltésre.

A csontpótlás beavatkozás a páciens adottságaitól függően történhet a fogimplantátum beültetése előtt vagy pedig egy időben az implantálással. Amennyiben a csontpótlásra korábban kerül sor egy külön szájsebészeti beavatkozás alkalmával, úgy a csontpótló anyag beépülése, becsontosodása után – hónapokkal később – történik meg a fogimplantátum beültetése.

Fogászatunkon a legkiválóbb minőségű csontpótló anyagokat használjuk és személyes adottságait figyelembe véve határozzuk meg a csontpótlás időpontját.

Koronák, hidak és fogpótlások

Koronák, hidak és fogpótlások

A fogpótlások olyan egyedileg tervezett koronák és hidak, melyek csiszolt fogakra vagy foghiány esetén beültetett fogimplantátumokra kerülnek, és teljes mértékben hasonlítanak az eredeti fogakra.

A fogkorona olyan fogpótlás, amelyet nagyobb foganyagveszteség esetén alkalmazunk. A fogkoronát az előzetesen lecsiszolt fogra ragasszuk fel, melyet a fogtechnikus lenyomat alapján készít el. A kiváló minőségű, esztétikailag tökéletesen a fogsorba illeszkedő korona ma már fémmentes anyagból készül. Gyorsan, egyszerűen és fájdalommentesen kerül fel, az esztétikai megjelenés mellett a fog funkcióját is tökéletesen ellátja.

Amennyiben több, egymás melletti fog pótlására van szükség, a fogimplantátum beültetése mellett a hídpótlás a legjobb megoldás. A teljesen fémmentes kerámia hidakat rögzíthetjük a természetes fogakra vagy kerülhet fogimplantátumokra is. A természetes fogakra kerülő hidak esetében az egészséges fogak biztosítják az alátámasztást, melyeket lecsiszol a fogorvos annak érdekében, hogy a hidat biztonságosan rögzíteni tudja. A modern technológiának köszönhetően a hidak a legnagyobb pontossággal illeszkednek a fogsorba, teljesen észrevétlen viselője és környezete számára. A hidak esztétikailag és funkcionálisan is tökéletes megoldást nyújtanak. Színben, esztétikai megjelenésben és a szomszédos fogakhoz való illeszkedésben is teljes mértékben hasonlítanak az eredeti fogakhoz.

Legyen szó fogkorona vagy híd fogpótlásról, a BMC Fogászati Centrum fogászai a legmodernebb eljárásokkal, a lehető legnagyobb tökéletességre és esztétikumra törekedve készítik el fogpótlását. Forduljon hozzánk bizalommal, hívjon minket fogászati konzultációs időpontért a +36 70 771 5221-es telefonszámon!

Fogszabályozás

Fogszabályozás

Fogszabályozás nemcsak esztétikai szempontokból fontos, hanem a fogak egészségének megőrzése miatt is. A szabálytalanul álló fogak korrigálása mellett a saját foganyag egészségének megőrzésében, állcsontbeli eltérések korrigálásában, fogazat funkciójának tökéletes visszaállításában is megoldást jelent a fogszabályzó kezelés. Jó hír, hogy nem csak gyerekkorban lehet a fogakat szabályozni. 18-24 hónap alatt életkortól függetlenül kivehető, ragasztott vagy akár láthatatlan fogszabályzóval, kíméletesen, de mégis látványos eredmények érhetők el.

Nem érdemes a fogszabályzás lehetőségét elvetni, mert elmaradása esetén erősödhetnek a fogszabályozás szükségességét kiváltó problémák. Ilyen például a fogtorlódás miatt kialakuló fogszuvasodás, rendellenes erőhatások miatt létrejött fogágybetegségek. Nem is gondolnánk, de az állkapocsízületet megterhelő nem megfelelő harapás miatti panaszok okozhatják a fogak letöredezettségét, foggyulladást és állkapocsízületi fájdalmat is.

Konzultáljon személyesen fogszakorvosunkkal, hogy megismerje az Ön számára leghatékonyabb fogszabályozási lehetőséget!

Fogfehérítés

Fogfehérítés

Egy egészséges mosoly csodálatos hatással van másokra, és döntően befolyásolja, hogy mit gondolnak rólunk, hiszen bizonyítottan a fogunk az, amit elsőnek megnéznek rajtunk.

Fogfehérítés feltétele a tiszta és ép fogazat, így érdemes fehérítés előtt a fogazat állapotát ellenőriztetni és rendbe hozni. Általában csak egy professzionális fogtisztítás, esetleg fogkő eltávolítás, polírozás szükséges, de előfordul, hogy egy-egy fogat kezelni kell annak megőrzése érdekében.

A BMC Fogászati és Implantológiai Centrumban szakmai kontroll mellett végzett, plazmafényes fogfehérítést alkalmazunk, mely azonnali eredményt hoz. A magasabb koncentrációjú fehérítő anyag hatására akár 7-8 árnyalattal világosodnak a fogak.

A mindennapjaink során fogainkat elszínező ételek és italok hatásaival szemben érdemes a ragyogó, fehér fogakat tartósan fenntartani. Ennek elengedhetetlen kelléke az otthoni fogfehérítés utókezelés szett, mely rendelőnkben opcionálisan elérhető.

A rögtön láthatóvá váló ragyogóan fehér fogakért vegye igénybe fogfehérítésünket!

Fogkő eltávolítás

Fogkő eltávolítás

A fogkő a fogakon megtapadó lepedék megkövesedése, melynek káros következményei vannak, ínygyulladást, fogágybetegségeket, kellemetlen leheletet okozhat. Sokszor nem is kezeljük fogproblémáként a sárgás, barnás fogkövet, pedig elsődleges fogászati eljárás egy professzionális fogászati rendelőben.

A BMC Fogászati Centrumban a ma ismert leghatékonyabb fogkőeltávolítást alkalmazzuk, az ultrahangos fogkőeltávolítást. A fájdalommentes eljárás során az ultrahangos készülék lepattintja a fogkövet a fog felszínéről miközben vízzel hűti a fogakat. A fogfelszíneket az eljárás után polírozzuk, így a sima, fényes felszínen kevésbé gyorsan tapad meg a fogkő. A fogak épségének megőrzése és a fogágybetegségek megelőzése érdekében az ultrahangos fogkőeltávolítás elvégzése fél évente javasolt.

Fogfájás megszüntetése, sürgősségi ellátás

Fogfájás megszüntetése, sürgősségi ellátás

A fogfájás az egyik legkellemetlenebb fájdalom, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni. A fogfájás különböző lehet, éles, tompa, folyamatos, esetleg rohamszerűen jelentkező fájdalom, fogsorra, állkapocsra kisugárzó vagy egy fogra lokalizált fájdalom. A fájdalom típusától függetlenül csillapítsuk a fájdalmat, míg eljutunk fogorvoshoz!

Fogfájás jelentkezésének számos oka lehet: fogszuvasodás, fogbélgyulladás, íny visszahúzódás, elhalt fogból kiinduló gyulladások, fogágybetegségek gyulladásos tünetei, fogérzékenység, fogkopás, bölcsességfog növekedése okozta fájdalom, vagy a fogak sérülése miatti fájdalom.

Tartósan jelentkező, vagy hosszan elhúzódó fogfájás esetén keresse fel mihamarabb rendelőnket, ahol akár sürgősségi ellátás során a lehető legrövidebb időn belül fogadjuk és orvosoljuk fogfájdalmát.

Fogínygyulladás kezelése

Fogínygyulladás kezelése

Ma már népbetegségnek számító fogínygyulladás és fogínysorvadás a hazai lakosság 2/3-ánál megtalálható, mégis kevesen fordulnak szakemberhez. A fogágybetegség körébe tartozó, fogat körülvevő szövetek betegségei nemcsak az ínyt érintik, hanem a fogat rögzítő csontot, rostrendszert is.

A fogágybetegségek számos tünetével találkozhatunk: elszíneződött íny, ínyvérzés, visszahúzódott íny, kellemetlen lehelet, mozgó fogak, váladék ürülés az íny alól, fogkövesedés, fájdalommal járó duzzadt íny. A korai fogínygyulladás kezelése azért nagyon fontos, mert ha időben felismerjük és kezeljük a problémát, elkerülhetjük a súlyosabb fogágybetegségeket, mint például a fogínysorvadást és a fogak elvesztését. A rendszeres fogászati állapotfelmérés, a fogágybetegségekre szakosodott fogorvosnál végzett vizsgálat, valamint a félévenkénti ultrahangos fogkőeltávolítás segít a fogak épségének megőrzésében és a fogágybetegségek megelőzésében.

Mosolytervezés

Mosolytervezés

A mosolytervezés révén a fogászati kezelés eredménye még annak megkezdése előtt előre látható, így Ön nem vállal semmilyen kockázatot.

A mosolytervezés technológiája révén az Ön személyre szabott mosolya ma már könnyedén elérhető és kivitelezhető, hiszen a megszépült mosolya a kezelőorvossal együttműködve előre kerül megtervezésre egy speciális fogászati tervező szoftver segítségével. A gondos mosolytervezés során fotók és videók elemzésével előre látni fogja, hogy milyen fogforma, hossz és szín illik Önhöz a legjobban, ami alapján készítjük el a végeredményt. Amennyiben szeretné, modellezni is tudjuk a végeredményt. A modellezés során készítünk egy prototípust anélkül, hogy hozzányúlnánk a fogaihoz, és mégis valóságban láthatja, hogy hogyan is fog kinézni a végleges eredmény. A BMC Fogászati Centrumban a mosolytervezés, a prototípus és a végleges mosoly elkészítése során is a lehető legmagasabb minőségű anyagokat használjuk, és a leghatékonyabb fogászati szolgáltatást biztosítjuk Önnek.

Online bejelentkezés

Kérjen időpontot hozzánk online!

Bejelentkezési űrlapunk kitöltése után munkaidőben 24 órán belül visszahívjuk Önt elérhetőségein időpont-egyeztetés céljából!

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező!