Csontpótlás

A foghiány helyén a csont elvékonyodik, egy része felszívódik.

Fogászatunkon a legkiválóbb minőségű csontpótló anyagokat használjuk és személyes adottságait figyelembe véve határozzuk meg a csontpótlás időpontját.

Csontpótlás akkor szükséges, ha a fogimplantátum beültetés tervezett helyén nem áll rendelkezésre kellő mennyiségű és minőségű csont. Ez akkor fordul elő, ha a páciens hosszú időn keresztül küzd a foghiánnyal és nem pótoltatja hiányzó fogát, vagy a foghiány helyén a csont elvékonyodik, egy része felszívódik. A csontpótlás egy szájsebészeti beavatkozás során kerül pótlásra, ahol a páciens meglévő csontállománya kerül valamilyen csontpótló anyaggal feltöltésre.

A csontpótlás beavatkozás a páciens adottságaitól függően történhet a fogimplantátum beültetése előtt vagy pedig egy időben az implantálással. Amennyiben a csontpótlásra korábban kerül sor egy külön szájsebészeti beavatkozás alkalmával, úgy a csontpótló anyag beépülése, becsontosodása után – hónapokkal később – történik meg a fogimplantátum beültetése.

Arcüreg emelés – Sinus Lift

Ezzel a technikával a felső kis és nagy őrlő fogak pótlására beültetett implantátumoknak nyerünk többlet csontot.

Állcsont szélesítés – Laterál Augmentáció

Ezzel a technikával az elvékonyodott csontot vastagítjuk meg, hogy ezáltal elég széles legyen a csont az implantátum beültetéséhez. Ez az eljárás elvégezhető az alsó és felső állcsonton is, beleértve a front és hátsó fog helyét is.

A kiindulási állapot – Elvékonyodott és lesorvadt csontfelszín
A csonthiány kipótlása csontpótló anyaggal és/vagy saját csonttal

Kérjen időpontot hozzánk online!

Bejelentkezési űrlapunk kitöltése után munkaidőben 1 órán belül visszahívjuk Önt elérhetőségein időpont-egyeztetés céljából!

Rendelési idő:

Hétfő – Péntek: 8:00-20:00 óráig! Az utolsó foglalható időpont 19:00 óra

 
 
Időpont foglalás
Kedves Pácienseink 😷

A megnövekedett fertőzések számát tekintve, az eddig is betartott magas fokú infekciókontrollt még magasabb szintre emeljük mindenki egészsége érdekében.

Rendelőnk zavartalanul üzemel tovább, de pár fontos intézkedést hoztunk újra:

  • Kérjük viseljen maszkot a rendelőbe érkezéskor
  • Fertőtlenítse kezét a recepciós pulton kihelyezett kézfertőtlenítővel
  • Lehetőség szerint kísérő nélkül érkezzen
  • Amennyiben bármilyen tüntetet észlel magán, kérjük mondja le időpontját
  • Ha 2 héten belül érkezett haza külföldről kérjük várja meg amíg letelik a 2 hét hazaérkezéstől számítva
  • Ne ijedjen meg, ha kezelőorvosa és a személyzet speciális védőöltözetben fogadja! Mindez Önök és a személyzet védelme érdekében történik.