Gyermekfogászat – Budai fogászat

Gyermekfogászat

Beszoktatás

A felnőtt páciensek nagy százaléka, félelemmel gondol a fogászatra. Ezt a félelmet majdnem minden esetben valamilyen gyermekkorban történt trauma okozza. A korábbi fogorvoslásban kevés hangsúlyt fektettek a humánus ellátásra, a gondos érzéstelenítésre, a gyermekekkel való beszélgetésre a későbbi kezelésekről illetve a fogászati rendelővel való ismerkedésre.

A prevenció fontosságát nem tudjuk elégszer hangsúlyozni, ennek alapfeltétele a beszoktatási időszak, amikor gyermeke megismerkedik a fogorvossal és pozitív élményekkel távozik az első alkalommal, így a későbbiekben bátran foglal helyet a fogászati székben. Ha szeretné megalapozni gyermeke későbbi félelem mentes fogászati kezeléseit, ebben az esetben mindenképpen ajánljuk a beszoktatást. Időnként előfordulhat hogy a gyermekeknek esetleg több alkalom szükséges az együttműködésre, ilyenkor nem szabad kétségbe esni vagy aggódni, csapatunk minden tagja megfog tenni mindent annak érdekében hogy gördülékenyen legyen a rendelőnkbe tett látogatásuk.


Időpontot foglalok
 

Fogkő eltávolítás gyermekeknek

A nem megfelelő fogtisztítás során, lerakódik a fogak felszínére először a dentális plakk ez egy sárgás barnás még eltávolítható lepedék, ami tele van baktériumokkal és káros hatása van a szervezetre illetve az íny állapotára. Később amikor megszilárdul, már csak speciális eszközökkel lehet csak eltávolítani. A fogkő miatt sokszor gyulladás keletkezik, és fogmosás közben vérzik az íny.

Rendelőnkben különös figyelmet fordítunk a fájdalommentes kezelésekre, ezért érzéstelenítő zselét használunk minden esetben a fogkő eltávolítása előtt. Gépi és kézi eszközökkel történik a kezelés, a végén speciális polírpasztával polírozást végzünk a sima felületek elérésért. A kezelés után egyénre szabott fogmosási technikát tanítunk a gyermekeknek kortól függően, amivel lassítani tudják a fogkő lerakódását. A kezelést érdemes félévente vagy évente egyéntől függően megismételni.


Időpontot foglalok

Tejfog gyökérkezelése


Általános tévhit, hogy a tejfogak nem rendelkeznek gyökérrel. Időnként előfordul, hogy gyulladás alakul ki a gyökércsatornákban ezért elkell távolítani a benne lévő ideget. Ezzel megszüntetjük a gyulladást, a kialakult fájdalmat, és elérjük hogy a maradó fogak érkezésééig szájban tartsuk a tejfogat, amiknek helyfenntartó szerepe van. A fájdalom mellett általában a fog mellett kialakul pukli, kis hólyagocska jelzi a problémát, amiből időnként váladék ürül.


Időpontot foglalok

Tejfog tömése

Fontos jelentősége van a tejfogak tömésének, ugyan úgy kezelni kell mint a maradó fogakat. A fogakban lévő szuvasodás folyamatosan baktériumokat eredményez a szájüregben, ami a maradó fogazatot is veszélyezteti. A tömőanyag teljesen fogszínű, esztétikus és teljesen vissza adja a fogak anatómiáját.

Tejfog eltávolítás

A tejfog szuvasodás, elérhet egy olyan előrehaladott állapotot amikor már sajnos nem tudjuk megmenteni a fogat. Ilyenkor kerül sor a fog eltávolítására. A kezelés érzéstelenítő zselé használata illetve érzéstelenítő injekció beadása után történik teljesen fájdalommentesen.


Időpontot foglalok
 

Barázdazárás

A barázdazárás egy preventív, teljesen fájdalommentes beavatkozás. A már kibújt maradó fogazat mély barázdákkal rendelkezik, ezt nagyon nehezen tudják tisztítani a gyermekek. A barázdák megtisztítása után, egy speciális fényre kötő folyékony anyagot használunk, ami feltölti a mély barázdákat és segít megelőzni a szuvasodás kialakulását. A kezelés után azonnal ehet ihat a gyermek. Sokszor még felnőtt korban is találkozunk barázdazárt ép fogakkal, ami azt igazolja hogy az eljárás remekül működik.


Időpontot foglalok

Balesetes fogak ellátása


Gyakran előfordul a gyerekeknél hogy megsérül és letörik a fogukból egy darab. Ilyenkor próbáljuk megkeresni a letörött fog darabját, tartsuk nedves közegben, tejben vagy vízben és hozzák be az időpontjukra amit lehető leghamarabb próbálunk biztosítani Önök számára. Ezzel megőrizzük a fog nedvesség tartalmát és van esélyünk arra hogy vissza kerüljön eredeti helyére. Amennyiben olyan ütés érte a fogat elképzelhető hogy elhal a fog, ekkor gyökérkezelésre van szükség.


Időpontot foglalok

Tekintse meg árainkat!


Időpontot foglalok

Konzultáció/beszoktatás 15' 7.900 FtKonzultáció/beszoktatás 30' 14,900 FtKis röntgen 2, 500 FtDigitális panoráma röntgen 5, 500 FtKontroll 5, 000 Ft


Tejfog tömése14.900 FtBarázdazárás 12,900 FtKiterjesztett barázdazárás 14, 900 FtMaradófog tömés 1 felszínű 19, 900 FtMaradófog tömés 2 felszínű 21, 900 FtMaradófog tömés 3 felszínű 24, 900 FtIdeiglenes tömés 6, 900 FtPolírozás 5, 900 FtDepurálás 9, 900 Ft

(fogkő eltávolítás, instuálás, motiválás) 15'Depurálás 14, 900 Ft

(fogkő eltávolítás, instuálás, motiválás) 30'Tejfog gyökérkezelése14.900 FtGyökérkezelés átöblítés 7,900 FtTrepanálás 9, 900 FtPulpasapkázás 2, 900 FtGyökércsatorna gyógyszeres ideiglenes zárása 7, 900 FtTejfog eltávolítás 14, 900 FtIdeiglenes tömés 6, 900 FtImpaktált fog sebészi feltárása fogszabályozó felragasztáshoz 39, 000 FtKérjen időpontot hozzánk online!

Bejelentkezési űrlapunk kitöltése után munkaidőben 1 órán belül visszahívjuk Önt elérhetőségein időpont-egyeztetés céljából!

  Kérem, bizonyítsa, hogy nem robot. Válassza ki a személyautót.

  Rendelési idő:

  Hétfő – Péntek: 8:00-20:00 óráig! Az utolsó foglalható időpont 19:00 óra

   
  Időpont foglalás
  Telefonálok