Esztétikus, fogszínű tömések - Budai Fogászati és Implantológiai Centrum

Mikor van szükségünk fogtömésre?


A fogtöméseket szuvas fogak ellátására készítjük. A fogszuvasodás a leggyakrabban előforduló probléma. Kialakulásának több oka lehet. Leggyakrabban a fogak között, vagy a fogak felszínén megtapadt ételmaradék bomlása során felszabaduló savak roncsoló hatása révén alakul ki a foganyag veszteség. Ezt a foganyag veszteséget pótoljuk ki a töméssel, helyreállítva annak funkcióját és esztétikumát. A helyreállított fog ellenáll a hőingereknek, rágáskor nem lesz érzékeny és színében is visszaadja a saját fog esztétikumát.

KÉRJEN IDŐPONTOT

Hogyan veszem észre, hogy szuvas a fogam?


A szuvas fogat sokszor szemmel is könnyen észrevehetjük, amikor a fogak felszínén barnás, feketés foltokat látunk. Leggyakrabban a fogak barázdáiban és a fogak közötti felszíneken láthatjuk ezeket. Olykor észrevehető és nyelvünkkel tapintható, hogy fogunkból hiányzik egy darab. Ilyenkor a letört résznél éles a fogszél. Ezen felül nagyon árulkodó tünet, ha valamelyik fogunk édesre, hidegre vagy melegre érzékeny. Súlyos szuvasodás esetén a fogat túlérzékenyek lehetnek és a fájdalom akár percekre, órákra is elhúzódhat. Gyakran előfordul az is, hogy a mély szuvasságok következtében a fog elhal. Amennyiben Ön észleli a felsorolt tünetek bármelyikét, akkor érdemes minél hamarabb felkeresni rendelőnket, ahol fájdalommentesen ellátjuk a problémás fogat.


KÉRJEN IDŐPONTOT

Mitől lesz esztétikus egy fogtömés?


Esztétikus fogtömésről beszélünk, ha a helyreállított fog megegyezik egy egészséges fog kinézetével. Egyrészt a tömés színének tökéletesen harmonizálnia kell a környezetével, másrészt a fogtömés felépítésének (foganatómiájának) is egyezni kell az eredeti fogéval. Ez nem csak a kinézet miatt fontos, hanem a funkciót tekintve is. Egy rosszul megmintázott rágófelszín később harapási, rágási problémákat is tud okozni, mivel a fogat nem megfelelően éri a rágás során fellépő terhelés.


KÉRJEN IDŐPONTOT

A fájdalommentes fogtömés lépései


Miért cserélje ki a régi amalgám töméseit?


A fogászatban használatos anyagok közül az amalgám a legtöbbet támadott anyag. Rengeteg tanulmány foglalkozik az amalgám káros hatásaival. Az amalgámban lévő anyagok (pl: ón,réz,cink,stb) közül a higany a legveszélyesebb. A higany erősen allergizálhat, környezetében allergiás reakciók, szájnyálkahártya elváltozások alakulhatnak ki, amik a tömések cseréjével megszűnik. A másik probléma ezekkel a tömésekkel, hogy egy idő után repedezhetnek a tömés-fog határon és a baktériumok a repedésekbe bejutva szuvasságot okozhatnak. Ezen felül ma már nem esztétikus, ha nem a fog eredeti színével megegyező tömőanyagot alkalmazunk.


KÉRJEN IDŐPONTOT

Hogyan előzhető meg a fogszuvasodás?


A fogszuvasodás megelőzhető a rendszeres és megfelelő technikájú fogtisztítással. Nagyon fontos, hogy jó minőségű fogtisztító eszközöket használjunk. Figyeljünk oda a kényes területekre, pl: fogközök, hátsó fogak és a fogak belső felszíne. A rendszeres rendelői tisztítás, fogkőeltávolítás ( ultrahangos és sópolíros) is nagyban hozzájárul, hogy a fogak épek maradjanak. A rendszeres fogorvosi kontroll elengedhetetlen, hogy hosszú távon jó szájhigiéniát tudjunk fenntartani. Rendelőnkben személyre szabottan állítjuk össze a fogtisztítási és szájhigiéniás protokollt a tanácsadás során.


KÉRJEN IDŐPONTOT

Van-e különbség a fogtömőanyagok között?


Legtöbbször csak azt halljuk, vagy látjuk, hogy fogtömés. Joggal gondolhatjuk, hogy mindenhol egyformák. Ráadásul fogtömés és fogtömés között olykor nagy az árkülönbség is és nem értjük. Manapság több száz termék közül tud választani a fogorvos, ha páciense számára fogtömést akar készíteni. A különbséget az adja, hogy míg egy prémium minőségű tömőanyag kopásállósága kiváló, addig egy olcsó tömőanyag rövid idő alatt „kikopik” a fogból. A másik ilyen tulajdonság a szemcseméret, ami miatt egy jó minőségű tömőanyagból készített fogtömést sokkal simábbra és fényesebbre lehet polírozni, míg egy olcsó tömőanyag idejekorán lemattul és érdessé válik. Ezen felül a jó minőségű tömőanyagok foghoz kötő ereje jóval nagyobb, így sokkal ellenállóbb lesz az őt ért erőknek. Egy jó minőségű anyagból készült fogtömés kétszer, háromszor olyan sokáig fogja Önt „szolgálni”. Rendelőnkben kizárólag prémium kategóriás tömőanyagokat használunk a japán GC és Tokoyama, valamint a lichteinsteini Ivoclar cégek partnereként.


KÉRJEN IDŐPONTOT

Mindig arra törekszünk, hogy az Ön
igényeit szem előtt tartva a lehető legjobb
megoldást találjuk meg Ön számára.

BŐVEBBEN RÓLUNK

Gyakori kérdések

Hol lehet parkolni?
A Budai Fogászati és Implantológiai Centrum ingyenes parkolási övezetben van. A rendelő előtt vagy a környező utcákban lehet találni ingyenes parkolási lehetőséget. Tanácsoljuk, hogy az időpontja előtt győződjön meg arról, hogy pontosan tud érkezni a megbeszélt időpontra.
Mikor érkezzek az első időpontomra?
Érdemes az első időpontra legalább 15 perccel korábban érkezni. Az első találkozás alkalmával végig kell menni egy dokumentációs kérdőíven, aminek megválaszolása olykor 15 perecet is igénybe vehet.
Mi a teendő sürgős esetben?
Sürgős esetben haladéktalanul kérjen időpontot elérhetőségünk valamelyikén és még aznap soron kívül fogadjuk Önt, hogy kínzó fogászati problémáját orvosoljuk. Itt tud időpontot kérni
Fájni fog a kezelés?
Rendelőnkben a legkorszerűbb érzéstelenítő anyagokat használjuk, így nem csak az érzéstelenítő hatása gyorsabb, de a kezelés utáni kellemetlen órákig tartó zsibbadást is fel tudjuk gyorsítani, így sokkal hamarabb távozik az érzéstelenítő szer lehetőséget teremtve az étkezésre.
Tudok-e kártyával fizetni?
Természetesen, rendelőnkben lehetőség van kártyás fizetésre. Valamennyi szolgáltató által kibocsátott kártya elfogadott nálunk. Az igen közkedvelt "paypass" és "ApplePay" szolgáltatás is elérhető. Van lehetőség továbbá, hogy deviza számlájához tartozó kártyával fizessen.
Tudok-e egészségpénztári kártyával fizetni?

Természetesen, rendelőnk szinte valamennyi egészségpénztárral partneri viszonyban áll. Többek között:

 • Patika Egészségpénztár
 • Új Pillér Egészségpénztár
 • OTP Egészségpénztár
 • MKB – Pannónia Egészség és Önsegélyező Pénztár
 • Prémium Egészségpénztár
 • Allianz Hungária Egészség-és Önsegélyező Pénztár
 • MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár
 • Generali Egészség- és Önsegélyező Pénztár

Amennyiben nem találja a fent felsorolt Egészségpénztárak között az Ön szolgáltatóját, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Mitől lesznek fehérebbek a fogaim?
Az elszíneződött, sárgás fogak kialakulása mögött gyakran a fogkő és az elszínező anyagok lerakódása áll. Sokszor a megoldás egyszerűbb mint gondolná. Legtöbbször a professzionális tisztítás és Airflow kezelés gyönyörű eredményt hoz. Ha ennél is szebb végeredményt szeretne, akkor ajánljuk Önnek a biztonságos fogfehérítő eljárásokat. Itt részletesebben olvashat a fogfehérítésről
Hogyan kapok időpontot?

Lépjen kapcsolatba velünk elérhetőségünk egyikén a +36 70 771 5221 vagy az info@bmcfogaszat.hu e-mail címen és páciens koordinátoraink készségesen segítenek Önnek a megfelelő időpont kiválasztásában. Lehetőség van online időpontfoglalásra is, ehhez kattintson az online szeretnék időpontot kérni linkre.

Mi vár rám az első alkalommal a fogászaton?
Mindig törekszünk arra, hogy pácienseink empatikus és családias légkörbe érkezzenek valamennyi kezelésük alkalmával. Első alkalommal megismerkedhet a kezelő orvosával, aki szakterülete specialistája. Mindenre kiterjedő konzultáció alkalmával meggyőződhet arról ,hogy mi lenne az Ön számára legmegfelelőbb kezelés.
Miert van szükség röntgen vagy 3D felvételre?
A fogászati állapotfelmérés és kezelési terv készítésének egy meghatározó része, hogy modern képalkotó eljárással 2D röntgen vagy 3D CT felvételt készítünk. Ezeken a rendkívül részletgazdag felvételeken semmilyen elváltozás nem maradhat észrevétlen, legyen bármilyen kicsi is. A modern berendezéseknek köszönhetően a felvétel készítésének nagyon minimális a sugárterhelése, így használata biztonságos.

Miért választanak
minket pácienseink?Google értékeléseink


Esther Komonyi
Esther Komonyi
2022-01-02
A legjobb fogorvos,akit valaha làttam...
Cargo Bazsi
Cargo Bazsi
2021-11-03
Soha nem láttam ilyen profi fogászatot ,rendkívül kedvesek és udvariasak ! Szakmailag szerintem a legjobbak ! Itt megragadom az alkalmat hogy mégegyszer megköszönjem Veszprémi doktor úrnak hogy a lehetetlent is megoldotta ! Csak ajánlani tudom őket ! Ár és szakmai arányban a legjobbak ! 🙌 Ha szép fogakat akartok gyertek ide !👍
Ilyés Angella
Ilyés Angella
2021-10-15
Szakmailag, emberileg kifogásolhatatlan csapat! Mindenki nagyon kedves és együttérző, türelmes. Még soha nem mentem ilyen szívesen fogászatra és távoztam boldogabban!
Anita Onáka
Anita Onáka
2021-08-31
Profi, betegközpontú, rendkívül kedves és emberies csapat. Legnagyobb félelmeimmel mentem el hozzájuk foghúzásra, és minden túlzás nélkül mondhatom, hogy teljesen fájdalommentes volt az egész procedúra. Mindenről kaptam tájékoztatást, és minden kérdésemre kielégítő választ. Ajánlom mindenkinek, csodálatos csapat! :)
Gábor Basa
Gábor Basa
2021-07-13
Dr. Király Evelin a legjobb :) profizmus, kedvesség, empátia. Az összes kezelés abszolút pozítiv élmény volt.
Ilona Horváth
Ilona Horváth
2021-07-12
Életem során sajnos nagyon sokszor kellett fogorvoshoz mennem, de soha nem találkoztam még ilyen kedves, elhivatott, betegközpontú, kimagasló szakmaisággal rendelkező csapattal. Több hónapja tartó kezelésem lassan a végéhez ér (szinte már hiányozni fog:)), így ezúton is nagyon köszönöm Petzke Anna doktornő végtelen türelmét, hogy akkor is mosolygott, amikor mégis meggondoltam magam egy-egy eldöntött kezelést illetően, és abból hozta ki a legtöbbet, amit anyagilag megengedhettem magamnak. Csak ajánlani tudom mindenkinek, nem fognak csalódni.
Margit Garcia
Margit Garcia
2021-07-07
I was searching for a good dentist in Budapest and was referred to Dr. Veszprémi. This doctor and his staff were great. Everybody was very friendly and they really made me feel comfortable since I was scared of getting an implant. Dr. Veszprémi took his time to explain everything in detail and also my options since i didn't have enough bone structure. I didn't feel any pain at all and he communicated every step during placing the implant. My visit to this dental office took my fear of any future dental treatments and I will definitely choose Dr. Veszprémi for all my dental needs. Thank you for this outstanding experience and great prices.
Krisztián Kocsis
Krisztián Kocsis
2021-06-24
A legjobb fogorvosi rendelő Budapesten. Őszintén tudom ajánlani a szolgáltatásaikat. Midnenki nagyon kedves, mosolygós és segítőkész. Dr Veszprémi Soma csodálatos munkát végez asszisztensével Csengével együtt. Mindig elmagyarázza részletesen mit csinál és mire számíthatok.
Tamás Csala
Tamás Csala
2021-06-08
Szerencsém, hogy a BMC Dental van hozzám a legközelebb. Kedvesek segítőkészek és a beavatkozás fájdalommentes volt! Dr. Veszprémi Soma és asszisztense Nagy Csenge remekül helyrehozták fogamat aminek már gondolatban búcsút intettem. Köszönöm!
Péter Ébel
Péter Ébel
2021-05-13
Dr Petzke Anna a doktornőm, mindig profi és gyors a kezelés. Az ember elfelejti hogy fogászaton ül, olyan idilli a hangulat. A csapat mindig nagyon kedves és mosolygós, bár most a maszktól csak a mosolygós szemeket látni de az is bőven elég :D Nem volt még soha panaszom, még az érzéstelenítő injekciót se lehet soha érezni.. ajánlom :)

Budai Fogászati Centrum

 

Kérjen időpontot, online

Hétfőtől péntekig 8:00-19:00 között rendelünk, de kérhet időpontot online a nap bármely percében!

  Kérem, bizonyítsa, hogy nem robot. Válassza ki a teherautót.


  Mi történik az időpontfoglalás után?

  Esztétikus fogszínű tömések

  Űrlap kitöltése

  Kérjük adja meg adatait, illetve válassza ki, hogy milyen kezelésre szeretne időpontot foglalni. Megjegyzésben kérjük jelezze felénk, hogy e-mailben vagy telefonon kereshetjük Önt.
  Esztétikus fogszínű tömések

  Időpont egyeztetés

  Páciens koordinátoraink, pár órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségeik egyikén.
  Esztétikus fogszínű tömések

  Visszaigazolás

  Időpont egyeztetés után megerősítő üzenetet kap email címére a megbeszélt időpontja részleteiről.  

  Egészségpénztári Partnereink