Esztétikus, fogszínű tömések - Budai Fogászati és Implantológiai Centrum

Mikor van szükségünk fogtömésre?


A fogtöméseket szuvas fogak ellátására készítjük. A fogszuvasodás a leggyakrabban előforduló probléma. Kialakulásának több oka lehet. Leggyakrabban a fogak között, vagy a fogak felszínén megtapadt ételmaradék bomlása során felszabaduló savak roncsoló hatása révén alakul ki a foganyag veszteség. Ezt a foganyag veszteséget pótoljuk ki a töméssel, helyreállítva annak funkcióját és esztétikumát. A helyreállított fog ellenáll a hőingereknek, rágáskor nem lesz érzékeny és színében is visszaadja a saját fog esztétikumát.

KÉRJEN IDŐPONTOT

Hogyan veszem észre, hogy szuvas a fogam?


A szuvas fogat sokszor szemmel is könnyen észrevehetjük, amikor a fogak felszínén barnás, feketés foltokat látunk. Leggyakrabban a fogak barázdáiban és a fogak közötti felszíneken láthatjuk ezeket. Olykor észrevehető és nyelvünkkel tapintható, hogy fogunkból hiányzik egy darab. Ilyenkor a letört résznél éles a fogszél. Ezen felül nagyon árulkodó tünet, ha valamelyik fogunk édesre, hidegre vagy melegre érzékeny. Súlyos szuvasodás esetén a fogat túlérzékenyek lehetnek és a fájdalom akár percekre, órákra is elhúzódhat. Gyakran előfordul az is, hogy a mély szuvasságok következtében a fog elhal. Amennyiben Ön észleli a felsorolt tünetek bármelyikét, akkor érdemes minél hamarabb felkeresni rendelőnket, ahol fájdalommentesen ellátjuk a problémás fogat.


KÉRJEN IDŐPONTOT

Mitől lesz esztétikus egy fogtömés?


Esztétikus fogtömésről beszélünk, ha a helyreállított fog megegyezik egy egészséges fog kinézetével. Egyrészt a tömés színének tökéletesen harmonizálnia kell a környezetével, másrészt a fogtömés felépítésének (foganatómiájának) is egyezni kell az eredeti fogéval. Ez nem csak a kinézet miatt fontos, hanem a funkciót tekintve is. Egy rosszul megmintázott rágófelszín később harapási, rágási problémákat is tud okozni, mivel a fogat nem megfelelően éri a rágás során fellépő terhelés.


KÉRJEN IDŐPONTOT

A fájdalommentes fogtömés lépései


Miért cserélje ki a régi amalgám töméseit?


A fogászatban használatos anyagok közül az amalgám a legtöbbet támadott anyag. Rengeteg tanulmány foglalkozik az amalgám káros hatásaival. Az amalgámban lévő anyagok (pl: ón,réz,cink,stb) közül a higany a legveszélyesebb. A higany erősen allergizálhat, környezetében allergiás reakciók, szájnyálkahártya elváltozások alakulhatnak ki, amik a tömések cseréjével megszűnik. A másik probléma ezekkel a tömésekkel, hogy egy idő után repedezhetnek a tömés-fog határon és a baktériumok a repedésekbe bejutva szuvasságot okozhatnak. Ezen felül ma már nem esztétikus, ha nem a fog eredeti színével megegyező tömőanyagot alkalmazunk.


KÉRJEN IDŐPONTOT

Hogyan előzhető meg a fogszuvasodás?


A fogszuvasodás megelőzhető a rendszeres és megfelelő technikájú fogtisztítással. Nagyon fontos, hogy jó minőségű fogtisztító eszközöket használjunk. Figyeljünk oda a kényes területekre, pl: fogközök, hátsó fogak és a fogak belső felszíne. A rendszeres rendelői tisztítás, fogkőeltávolítás ( ultrahangos és sópolíros) is nagyban hozzájárul, hogy a fogak épek maradjanak. A rendszeres fogorvosi kontroll elengedhetetlen, hogy hosszú távon jó szájhigiéniát tudjunk fenntartani. Rendelőnkben személyre szabottan állítjuk össze a fogtisztítási és szájhigiéniás protokollt a tanácsadás során.


KÉRJEN IDŐPONTOT

Van-e különbség a fogtömőanyagok között?


Legtöbbször csak azt halljuk, vagy látjuk, hogy fogtömés. Joggal gondolhatjuk, hogy mindenhol egyformák. Ráadásul fogtömés és fogtömés között olykor nagy az árkülönbség is és nem értjük. Manapság több száz termék közül tud választani a fogorvos, ha páciense számára fogtömést akar készíteni. A különbséget az adja, hogy míg egy prémium minőségű tömőanyag kopásállósága kiváló, addig egy olcsó tömőanyag rövid idő alatt „kikopik” a fogból. A másik ilyen tulajdonság a szemcseméret, ami miatt egy jó minőségű tömőanyagból készített fogtömést sokkal simábbra és fényesebbre lehet polírozni, míg egy olcsó tömőanyag idejekorán lemattul és érdessé válik. Ezen felül a jó minőségű tömőanyagok foghoz kötő ereje jóval nagyobb, így sokkal ellenállóbb lesz az őt ért erőknek. Egy jó minőségű anyagból készült fogtömés kétszer, háromszor olyan sokáig fogja Önt „szolgálni”. Rendelőnkben kizárólag prémium kategóriás tömőanyagokat használunk a japán GC és Tokoyama, valamint a lichteinsteini Ivoclar cégek partnereként.


KÉRJEN IDŐPONTOT

Mindig arra törekszünk, hogy az Ön
igényeit szem előtt tartva a lehető legjobb
megoldást találjuk meg Ön számára.

BŐVEBBEN RÓLUNK

Gyakori kérdések

Hol lehet parkolni?
A Budai Fogászati és Implantológiai Centrum ingyenes parkolási övezetben van. A rendelő előtt vagy a környező utcákban lehet találni ingyenes parkolási lehetőséget. Tanácsoljuk, hogy az időpontja előtt győződjön meg arról, hogy pontosan tud érkezni a megbeszélt időpontra.
Mikor érkezzek az első időpontomra?
Érdemes az első időpontra legalább 15 perccel korábban érkezni. Az első találkozás alkalmával végig kell menni egy dokumentációs kérdőíven, aminek megválaszolása olykor 15 perecet is igénybe vehet.
Mi a teendő sürgős esetben?
Sürgős esetben haladéktalanul kérjen időpontot elérhetőségünk valamelyikén és még aznap soron kívül fogadjuk Önt, hogy kínzó fogászati problémáját orvosoljuk. Itt tud időpontot kérni
Fájni fog a kezelés?
Rendelőnkben a legkorszerűbb érzéstelenítő anyagokat használjuk, így nem csak az érzéstelenítő hatása gyorsabb, de a kezelés utáni kellemetlen órákig tartó zsibbadást is fel tudjuk gyorsítani, így sokkal hamarabb távozik az érzéstelenítő szer lehetőséget teremtve az étkezésre.
Tudok-e kártyával fizetni?
Természetesen, rendelőnkben lehetőség van kártyás fizetésre. Valamennyi szolgáltató által kibocsátott kártya elfogadott nálunk. Az igen közkedvelt "paypass" és "ApplePay" szolgáltatás is elérhető. Van lehetőség továbbá, hogy deviza számlájához tartozó kártyával fizessen.
Tudok-e egészségpénztári kártyával fizetni?

Természetesen, rendelőnk szinte valamennyi egészségpénztárral partneri viszonyban áll. Többek között:

 • Patika Egészségpénztár
 • Új Pillér Egészségpénztár
 • OTP Egészségpénztár
 • MKB – Pannónia Egészség és Önsegélyező Pénztár
 • Prémium Egészségpénztár
 • Allianz Hungária Egészség-és Önsegélyező Pénztár
 • MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár
 • Generali Egészség- és Önsegélyező Pénztár

Amennyiben nem találja a fent felsorolt Egészségpénztárak között az Ön szolgáltatóját, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Mitől lesznek fehérebbek a fogaim?
Az elszíneződött, sárgás fogak kialakulása mögött gyakran a fogkő és az elszínező anyagok lerakódása áll. Sokszor a megoldás egyszerűbb mint gondolná. Legtöbbször a professzionális tisztítás és Airflow kezelés gyönyörű eredményt hoz. Ha ennél is szebb végeredményt szeretne, akkor ajánljuk Önnek a biztonságos fogfehérítő eljárásokat. Itt részletesebben olvashat a fogfehérítésről
Hogyan kapok időpontot?

Lépjen kapcsolatba velünk elérhetőségünk egyikén a +36 70 771 5221 vagy az info@bmcfogaszat.hu e-mail címen és páciens koordinátoraink készségesen segítenek Önnek a megfelelő időpont kiválasztásában. Lehetőség van online időpontfoglalásra is, ehhez kattintson az online szeretnék időpontot kérni linkre.

Mi vár rám az első alkalommal a fogászaton?
Mindig törekszünk arra, hogy pácienseink empatikus és családias légkörbe érkezzenek valamennyi kezelésük alkalmával. Első alkalommal megismerkedhet a kezelő orvosával, aki szakterülete specialistája. Mindenre kiterjedő konzultáció alkalmával meggyőződhet arról ,hogy mi lenne az Ön számára legmegfelelőbb kezelés.
Miert van szükség röntgen vagy 3D felvételre?
A fogászati állapotfelmérés és kezelési terv készítésének egy meghatározó része, hogy modern képalkotó eljárással 2D röntgen vagy 3D CT felvételt készítünk. Ezeken a rendkívül részletgazdag felvételeken semmilyen elváltozás nem maradhat észrevétlen, legyen bármilyen kicsi is. A modern berendezéseknek köszönhetően a felvétel készítésének nagyon minimális a sugárterhelése, így használata biztonságos.

Miért választanak
minket pácienseink?Google értékeléseink


Dalma Takács
Dalma Takács
2023-04-15
Nagyon kedvesek és segítőkészek. Mindig profi és fájdalommentes munkát végeznek. Én Dr. Kovács Mátéhoz szoktam járni és csakis ajánlani tudom.
Richard Simon
Richard Simon
2023-03-14
A legprofibb hely és környezet, szakmai tudásból sincs hiány. A kezeléseim alatt Dr. Borfai Diána kezei között maximális biztonságban éreztem magam, mindemellett teljeskörű tájékoztatást is kaptam . Hálás köszönet a doktornőnek és a BMC csapatának! Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Norbert Kövesdi
Norbert Kövesdi
2023-03-02
Profi és kedves ellátás! 5*
Kálmán Szűcs
Kálmán Szűcs
2023-02-28
Gyermekkoromtól fogva nagyon sok problémám volt a fogaimmal. Már 10 évesen megkaptam az első koronámat, amelyet számos követett. Jelenleg 58 éves vagyok és mondhatni nagyon sok benyomást gyűjtöttem össze a fogászati kezelések területén. Ajánlás útján kerültem a BMC fogászatra. Dr. Veszprémi Soma tanácsára a teljes felső fogsor pótlására az All-on-4 Implantátum rendszer mellett döntöttem. Soma mindent türelemmel elmagyarázott, hogy mit és miért csinál. Az egész több órás műtét szinte teljesen fájdalommentesen zajlott le mindenféle negatívum nélkül. Ami szintén fontos, hogy azonnal kaptam egy kirakat fogsort, az az egy napot sem kellet fog nélkül lennem. Most már elkészült a végleges fogsorom, ami tökéletesen jó, azonnal megszoktam, mintha mindig is ott lett volna. Köszönöm Dr. Veszprémi Somának és kedves munkatársainak Rékának és Csengének, hogy új dimenzióba helyezték, amit addig a fogászati kezelésekről tapasztaltam. Köszönöm még Andinak és Katának, akik recepciósként mindig kedvesen fogadtak. Amit láthattam a nagy hozzáértés, közvetlen ügyfélbarát légkör és profi munkavégzés. Mindenkinek csak ajánlani tudom még úgyis, hogy Debrecenből kellett a kezelésekre felutaznom.
Viktória Szpisják
Viktória Szpisják
2023-02-15
Az egész csapat professzionális, nagy tudású szakamberekből áll, akik nem mellesleg kedvesek és megértőek is! Külön kiemelném Dr. Veszprémi Somát, aki hatalmas empátiával kezeli pácienseit, részletesen elmagyarázza, hogy mi várható a beavatkozáson és türelmesen válaszol a felmerülő kérdésekre is.
Donát Kiss
Donát Kiss
2023-02-09
Fogkőszedésre mentem a klinikára. Nagy Csenge nagyon kedvesen, és részletesen tájékoztatott a kezelésről, és hasznos száj higiéniai tanácsokkal látott el. A kezelésről egy csomaggal távoztam aminek kifejezetten örülök. Igazából azért választottam ezt a klinikát, mert a Budai Magánklinikán már nagyon közvetlen, és tapasztalt szakemberek vizsgáltak engem, és nagyon örülök hogy ez most így volt. :)
Gyöngyi Simó
Gyöngyi Simó
2023-01-28
Szívből ajánlom mindenkinek a BMC Fogászatot!!! Kellemes környezet, profi csapat, kedvesség! Bölcsességfog fájdalommentes eltávolítása, félelem nélkül ☝️valóban létezik!!! Hálásan köszönöm az "élményt" Dr. Régeni Bélának és kedves munkatársának! 5⭐️
Barbara Borbély
Barbara Borbély
2023-01-28
Nagyon hálás vagyok!😍 Ha félsz olvasd végig!!! Dr. Raul Anita és Meggyes Réka munkája egyszerűen levettek egy akkora terhet a vállamról, hogy innentől kezdve, ha csak a szikrája merül fel a fogorvosnak, már jövök is hozzájuk! Gyerekkori traumával jelentkeztem be ide, fájó,lyukas foggal. Soha többet nem megyek máshová szerintem, csakis ide!😊 Vigyorogva jöttem ki a rendelőből, mintha kicseréltek volna. Egyáltalán nem fájt egy pillanatra sem, 2 fogam kellett majdnem gyökérkezelni, viszont meg tudták menteni őket, úgy, hogy kitisztították és betömték. Mindeközben nem is tudtam volna félni, a kedves Doktornő és Asszisztense folyamatosan tájékoztattak, hogy mi következik, mire számítsak. (Ráadásul úgy aludtam este mint a bunda, a frissen tömött fogaimmal, és másnap reggel sem erzetem Nagyon sokat jelentett nekem, ez volt az első kezelésem az incidens óta, és én sem hiszem el, de bejelentkeztem egy következő kezelésre is, minden félelem nélkül!! Bátran ajánlom, minden kétségem a fogorvosokkal kapcsolatban itt megszűnt!😊 Mégegyszer nagyon szépen köszönöm a precíz, hozzáértő munkát, minden tiszteletem az Önöké!
Zsuzsanna Bossànyi
Zsuzsanna Bossànyi
2023-01-10
Super nice staff and doctors. Me and my boyfriend go here to two different dentists and they both are not only kind but they make you feel safe and that their priority is indeed to give the best treatment. During the first free consultation they took their time to make sure we understand the possible treatments and differences. The environment is luxurious, always clean and the mood is always set. Definitely suggesting it to friends.
Balazs Pal
Balazs Pal
2022-12-16
Első élményem ezen a fogászaton, mert az előző megszűnt. Bölcsességfog-problémával kerestem fel őket, 1-2 napon belül kaptam időpontot konzultációra. Eltávolítást javasoltak, röntgen alapján nem a könnyű esetek közé tartozott. A "műtétre" korábbi élményekkel érkeztem és határozottan pozitív csalódással távoztam: a beavatkozás gördülékenyebb volt, mint pár éve a másik fogamnál, és fájdalommentes . Az orvos, kérésemre, folyamatosan kommentálta, hogy mit miért csinál. Az asszisztens szintén. Én már csak ilyen kíváncsi típus vagyok :) A recepciós kedves, segítőkész. Mindannyian profik, csak ajánlani tudom a csapatot.

Budai Fogászati Centrum

 

Kérjen időpontot, online

Hétfőtől péntekig 8:00-19:00 között rendelünk, de kérhet időpontot online a nap bármely percében!

  Kérem, bizonyítsa, hogy nem robot. Válassza ki a csészét.


  Mi történik az időpontfoglalás után?

  Esztétikus fogszínű tömések

  Űrlap kitöltése

  Kérjük adja meg adatait, illetve válassza ki, hogy milyen kezelésre szeretne időpontot foglalni. Megjegyzésben kérjük jelezze felénk, hogy e-mailben vagy telefonon kereshetjük Önt.
  Esztétikus fogszínű tömések

  Időpont egyeztetés

  Páciens koordinátoraink, pár órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségeik egyikén.
  Esztétikus fogszínű tömések

  Visszaigazolás

  Időpont egyeztetés után megerősítő üzenetet kap email címére a megbeszélt időpontja részleteiről.  

  Egészségpénztári Partnereink