Fogágy kezelések, fogínysorvadás kezelése - Budai Fogászati és Implantológiai Centrum

Miért alakul ki fogágybetegség?


A fogínysorvadás a fogíny gyulladása miatt alakul ki. Ez a lassan végbemenő folyamat szintre észrevétlenül fejti ki a hatását és amikor már észlelhető jelei vannak, akkor sokszor visszafordíthatatlan lesz. Legsúlyosabb kimenetele, hogy a fog annyira meglazul, hogy már csak az eltávolítás jöhet szóba. Ezt megelőzve helyes fogtisztítási technikával és célzott kezelésekkel elkerülheti a fogak elvesztését.

KÉRJEN IDŐPONTOT

Tünetek amik jelzik a fogágybetegség meglétét:


 • az íny lilás, vöröses színű
 • duzzadt, „megvastagodott” fogíny
 • gyakori ínyvérzés, akár fogmosáskor is
 • fájdalom a fogak melletti ínyben
 • a fogközökben megnövekszik a rés és akár ételmaradék ékelődik be oda
 • a fogak mozgathatóvá válnak
 • kellemetlen lehellet

Amennyiben észlel hasonló tüneteket, fontos, hogy minél hamarabb szakemberhez forduljon. Idejében elkezdett terápia, akár vissza is fordíthatja a folyamatot és teljesen meg tud gyógyulni fogínye.


KÉRJEN IDŐPONTOT

A fogágybetegség kezelése

Sikeres kezelés csak szoros orvos-páciens megléte esetén valósulhat meg. A gyógyulás ugyanolyan mértékben múlik a kezelő orvoson, mint a páciensen. A kezelések elvégzésén kívül fontos, hogy a mindennapokban hogyan követi orvosa tanácsait, instrukcióit.

Első lépésben fontos a helyes diagnózis felállítása. Ezt követően a kezelés sorozat kivitelezésében nagy szerepe van a kezelő orvos tapasztalatának. A szoros nyomon követés is fontos része a kezelésnek. Bizonyos esetben pár kezelés is elegendő lehet, összetettebb esetekben hosszú kezeléssorozatra van szükség a siker érdekében. Összefoglalva a fogágybetegség kezelése a helyes fogtisztításon, a jól megválasztott kezelésen, a nyomon követésen és a szoros orvos-páciens együttműködésen múlik.

A fogágybetegség kialakulásának okai szerte ágazóak lehetnek. Ezért a hangsúly a személyre szabott terápián van. A meglévő számos faktor figyelembevételével tudjuk összeállítani a legjobb kezelést.


KÉRJEN IDŐPONTOT

Az első legszembetűnőbb tünet a fogínyvérzés

Gyakran nem tulajdonítanak neki túl nagy jelentőséget, mivel sokszor nem követi fájdalom, de a vérzés mindig valamilyen gyulladásra utal. Amennyiben nem fordítunk rá figyelmet az állapot súlyosbodhat. Jó hír, hogy ebben a stádiumban egyszerűen és gyorsan meg lehet gyógyítani az ínyt. Nem szabad tehát félni a kezeléstől.

Amennyiben elhanyagolja, úgy az állapota súlyosbodhat és a gyulladás ráterjedhet a fogat tartó csontra, ami végül a fog elvesztését eredményezheti. Előrehaladott fogágybetegség már csak kevés esetben visszafordítható, de megfelelő kezelésekkel megállítható a romlás vagy lassítható.


KÉRJEN IDŐPONTOT

Fogágybetegség diagnosztizálása

A kezelések megkezdése előtt fontos, hogy pontos képet kapjunk a fogágy állapotáról. A fogorvos ilyenkor feltérképezi az ínyt. Pontos méréseket végez az íny tapadásról, a csont állapotáról, a vérzés intenzitásáról és a fogak mozgathatóságáról. Az így kapott értékeket követjük nyomon a kezelés előrehaladtával, így mindig tisztában lehetünk a javulás mértékéről.

Komplex fogágykezelés megtervezéséhez elengedhetetlen egy 3D CT felvétel és röntgen státusz készítés. Így lehet a legpontosabb diagnózist felállítani.


KÉRJEN IDŐPONTOT

Fogágybetegség kialakulásában szerepet játszó tényezők

 • Genetikai hajlam
 • Életkor
 • Stresszes időszak
 • Dohányzás
 • Káros szenvedélyek
 • Általános betegségek
 • Hormonháztartás felborulása
 • Fogkő kialakulása
 • Baktériumok megtapadása a fogak felszínén
 • Szedett gyógyszerek
 • Nem megfelelő fogtisztítás

KÉRJEN IDŐPONTOT

Hogyan kerülhetem el el a fogágybetegséget?

Legkönnyebben a helyes és egyénre szabott fogtisztítási technikával lehet elkerülni a fogágybetegség kialakulását. Rendelőnkben egyéni szájhigiénés tanácsadás keretein belül sajátíthatják el pácienseink a helyes fogmosás lépéseit és megismerhetik az ehhez szükséges eszközöket. Amennyiben elhagyja a dohányzást, vagy csökken az alkoholfogyasztás, úgy nő az esélye, hogy megelőzhető a fogágybetegség kialakulása. Rendszeres fogkőeltávolítás is nagyban csökkenti a betegség kialakulását. Más meglévő betegségek megfelelő kezelése esetén (pl.: vércukorszint beállítása) is jó esély van, hogy elkerülje a fogínyproblémák kialakulását.


KÉRJEN IDŐPONTOT

Mindig arra törekszünk, hogy az Ön
igényeit szem előtt tartva a lehető legjobb
megoldást találjuk meg Ön számára.

BŐVEBBEN RÓLUNK

Gyakori kérdések

Hol lehet parkolni?
A Budai Fogászati és Implantológiai Centrum ingyenes parkolási övezetben van. A rendelő előtt vagy a környező utcákban lehet találni ingyenes parkolási lehetőséget. Tanácsoljuk, hogy az időpontja előtt győződjön meg arról, hogy pontosan tud érkezni a megbeszélt időpontra.
Mikor érkezzek az első időpontomra?
Érdemes az első időpontra legalább 15 perccel korábban érkezni. Az első találkozás alkalmával végig kell menni egy dokumentációs kérdőíven, aminek megválaszolása olykor 15 perecet is igénybe vehet.
Mi a teendő sürgős esetben?
Sürgős esetben haladéktalanul kérjen időpontot elérhetőségünk valamelyikén és még aznap soron kívül fogadjuk Önt, hogy kínzó fogászati problémáját orvosoljuk. Itt tud időpontot kérni
Fájni fog a kezelés?
Rendelőnkben a legkorszerűbb érzéstelenítő anyagokat használjuk, így nem csak az érzéstelenítő hatása gyorsabb, de a kezelés utáni kellemetlen órákig tartó zsibbadást is fel tudjuk gyorsítani, így sokkal hamarabb távozik az érzéstelenítő szer lehetőséget teremtve az étkezésre.
Tudok-e kártyával fizetni?
Természetesen, rendelőnkben lehetőség van kártyás fizetésre. Valamennyi szolgáltató által kibocsátott kártya elfogadott nálunk. Az igen közkedvelt "paypass" és "ApplePay" szolgáltatás is elérhető. Van lehetőség továbbá, hogy deviza számlájához tartozó kártyával fizessen.
Tudok-e egészségpénztári kártyával fizetni?

Természetesen, rendelőnk szinte valamennyi egészségpénztárral partneri viszonyban áll. Többek között:

 • Patika Egészségpénztár
 • Új Pillér Egészségpénztár
 • OTP Egészségpénztár
 • MKB – Pannónia Egészség és Önsegélyező Pénztár
 • Prémium Egészségpénztár
 • Allianz Hungária Egészség-és Önsegélyező Pénztár
 • MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár
 • Generali Egészség- és Önsegélyező Pénztár

Amennyiben nem találja a fent felsorolt Egészségpénztárak között az Ön szolgáltatóját, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Mitől lesznek fehérebbek a fogaim?
Az elszíneződött, sárgás fogak kialakulása mögött gyakran a fogkő és az elszínező anyagok lerakódása áll. Sokszor a megoldás egyszerűbb mint gondolná. Legtöbbször a professzionális tisztítás és Airflow kezelés gyönyörű eredményt hoz. Ha ennél is szebb végeredményt szeretne, akkor ajánljuk Önnek a biztonságos fogfehérítő eljárásokat. Itt részletesebben olvashat a fogfehérítésről
Hogyan kapok időpontot?

Lépjen kapcsolatba velünk elérhetőségünk egyikén a +36 70 771 5221 vagy az info@bmcfogaszat.hu e-mail címen és páciens koordinátoraink készségesen segítenek Önnek a megfelelő időpont kiválasztásában. Lehetőség van online időpontfoglalásra is, ehhez kattintson az online szeretnék időpontot kérni linkre.

Mi vár rám az első alkalommal a fogászaton?
Mindig törekszünk arra, hogy pácienseink empatikus és családias légkörbe érkezzenek valamennyi kezelésük alkalmával. Első alkalommal megismerkedhet a kezelő orvosával, aki szakterülete specialistája. Mindenre kiterjedő konzultáció alkalmával meggyőződhet arról ,hogy mi lenne az Ön számára legmegfelelőbb kezelés.
Miert van szükség röntgen vagy 3D felvételre?
A fogászati állapotfelmérés és kezelési terv készítésének egy meghatározó része, hogy modern képalkotó eljárással 2D röntgen vagy 3D CT felvételt készítünk. Ezeken a rendkívül részletgazdag felvételeken semmilyen elváltozás nem maradhat észrevétlen, legyen bármilyen kicsi is. A modern berendezéseknek köszönhetően a felvétel készítésének nagyon minimális a sugárterhelése, így használata biztonságos.

Miért választanak
minket pácienseink?Google értékeléseink


Esther Komonyi
Esther Komonyi
2022-01-02
A legjobb fogorvos,akit valaha làttam...
Cargo Bazsi
Cargo Bazsi
2021-11-03
Soha nem láttam ilyen profi fogászatot ,rendkívül kedvesek és udvariasak ! Szakmailag szerintem a legjobbak ! Itt megragadom az alkalmat hogy mégegyszer megköszönjem Veszprémi doktor úrnak hogy a lehetetlent is megoldotta ! Csak ajánlani tudom őket ! Ár és szakmai arányban a legjobbak ! 🙌 Ha szép fogakat akartok gyertek ide !👍
Ilyés Angella
Ilyés Angella
2021-10-15
Szakmailag, emberileg kifogásolhatatlan csapat! Mindenki nagyon kedves és együttérző, türelmes. Még soha nem mentem ilyen szívesen fogászatra és távoztam boldogabban!
Anita Onáka
Anita Onáka
2021-08-31
Profi, betegközpontú, rendkívül kedves és emberies csapat. Legnagyobb félelmeimmel mentem el hozzájuk foghúzásra, és minden túlzás nélkül mondhatom, hogy teljesen fájdalommentes volt az egész procedúra. Mindenről kaptam tájékoztatást, és minden kérdésemre kielégítő választ. Ajánlom mindenkinek, csodálatos csapat! :)
Gábor Basa
Gábor Basa
2021-07-13
Dr. Király Evelin a legjobb :) profizmus, kedvesség, empátia. Az összes kezelés abszolút pozítiv élmény volt.
Ilona Horváth
Ilona Horváth
2021-07-12
Életem során sajnos nagyon sokszor kellett fogorvoshoz mennem, de soha nem találkoztam még ilyen kedves, elhivatott, betegközpontú, kimagasló szakmaisággal rendelkező csapattal. Több hónapja tartó kezelésem lassan a végéhez ér (szinte már hiányozni fog:)), így ezúton is nagyon köszönöm Petzke Anna doktornő végtelen türelmét, hogy akkor is mosolygott, amikor mégis meggondoltam magam egy-egy eldöntött kezelést illetően, és abból hozta ki a legtöbbet, amit anyagilag megengedhettem magamnak. Csak ajánlani tudom mindenkinek, nem fognak csalódni.
Margit Garcia
Margit Garcia
2021-07-07
I was searching for a good dentist in Budapest and was referred to Dr. Veszprémi. This doctor and his staff were great. Everybody was very friendly and they really made me feel comfortable since I was scared of getting an implant. Dr. Veszprémi took his time to explain everything in detail and also my options since i didn't have enough bone structure. I didn't feel any pain at all and he communicated every step during placing the implant. My visit to this dental office took my fear of any future dental treatments and I will definitely choose Dr. Veszprémi for all my dental needs. Thank you for this outstanding experience and great prices.
Krisztián Kocsis
Krisztián Kocsis
2021-06-24
A legjobb fogorvosi rendelő Budapesten. Őszintén tudom ajánlani a szolgáltatásaikat. Midnenki nagyon kedves, mosolygós és segítőkész. Dr Veszprémi Soma csodálatos munkát végez asszisztensével Csengével együtt. Mindig elmagyarázza részletesen mit csinál és mire számíthatok.
Tamás Csala
Tamás Csala
2021-06-08
Szerencsém, hogy a BMC Dental van hozzám a legközelebb. Kedvesek segítőkészek és a beavatkozás fájdalommentes volt! Dr. Veszprémi Soma és asszisztense Nagy Csenge remekül helyrehozták fogamat aminek már gondolatban búcsút intettem. Köszönöm!
Péter Ébel
Péter Ébel
2021-05-13
Dr Petzke Anna a doktornőm, mindig profi és gyors a kezelés. Az ember elfelejti hogy fogászaton ül, olyan idilli a hangulat. A csapat mindig nagyon kedves és mosolygós, bár most a maszktól csak a mosolygós szemeket látni de az is bőven elég :D Nem volt még soha panaszom, még az érzéstelenítő injekciót se lehet soha érezni.. ajánlom :)

Budai Fogászati Centrum

 

Kérjen időpontot, online

Hétfőtől péntekig 8:00-19:00 között rendelünk, de kérhet időpontot online a nap bármely percében!

  Kérem, bizonyítsa, hogy nem robot. Válassza ki a szívet.


  Mi történik az időpontfoglalás után?

  Fogágy kezelések – Fogínysorvadás kezelése

  Űrlap kitöltése

  Kérjük adja meg adatait, illetve válassza ki, hogy milyen kezelésre szeretne időpontot foglalni. Megjegyzésben kérjük jelezze felénk, hogy e-mailben vagy telefonon kereshetjük Önt.
  Fogágy kezelések – Fogínysorvadás kezelése

  Időpont egyeztetés

  Páciens koordinátoraink, pár órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségeik egyikén.
  Fogágy kezelések – Fogínysorvadás kezelése

  Visszaigazolás

  Időpont egyeztetés után megerősítő üzenetet kap email címére a megbeszélt időpontja részleteiről.  

  Egészségpénztári Partnereink