Csontpótlás - - Budai Fogászati és Implantológiai Centrum

Mikor van szükség csontpótlásra?


Előfordulhat, hogy a fog implantátum beültetését megelőzően csontpótlásra van szükség. Hosszú ideig tartó fogatlanság, fogak körüli gyulladás, vagy baleset miatt az állcsont veszít a szélességéből és a csont magasságból. Ahhoz, hogy implantátumot lehessen beültetni, rendelkezni kell elegendő csontállománnyal. Szerencsére ma már van megoldás az ilyen esetek ellátására is és olyan helyre is lehet fog implantátumot ültetni, ahová korábban nehezen vagy egyáltalán nem lehetett. A mai modern csontpótló eljárások és bio anyagok használatával biztonságos és tartós eredmény érhető el a csontpótlás területén.

KÉRJEN IDŐPONTOT

Milyen csontpótló anyagok vannak?


Saját csont

A csontpótlásban még mindig arany standardnak a saját csontot tekintjük. A saját csont tartalmazza azt a genetikai „információt”, ami a csont regenerációjához szükséges. Leggyakrabban a műtéti területről, vagy a szájüregen belül más területről gyűjtünk saját csontot, amit felhasználunk a csontpótlás során. A leggyakoribb eljárás, amikor saját csont és csontpótló bioanyag keverékével építjük fel a hiányzó csont mennyiséget.


Csontpótló anyagok

A csontpótló anyagok különféle eljárással készülő szervetlen bio anyagok. Használatuk teljesen biztonságos. Semmilyen allergiás reakciót nem váltanak ki és nem kell félni kilökődéssel sem. A gyógyulási idő alatt megteremtik a feltételeit annak, hogy a saját csontsejtek „átszőjjék” a területet, így a gyógyulási idő végére gyakorlatilag saját csont fejlődjön. Lehetnek szintetikusak, állati vagy humán eredetűek.

Milyen csontpótló eljárások vannak?


Állcsont szélesítés

Csontszélesítő csontpótló eljárásra akkor van szükség, ha a saját csont elvékonyodik. Ahhoz, hogy az implantátum átmérője körül elegendő csont legyen, a fogbeültetés tervezett helyét megvastagítja. Legtöbbször saját csont és csontpótló anyag elegyével építjük ki a hiányzó csontállományt. A csontpótlás történhet a fog implantátum beültetésével egy időben is. Állcsont szélesítő csontpótlást lehet végezni az alsó és felső állcsontban is és az első és hátsó foghiányok területén egyaránt. A csontpótló beavatkozást el lehet végezni helyi érzéstelenítésben is. Van rá lehetőség, hogy akár altatásban is elvégezzük ezt a beavatkozást.


Arcüreg alapjának megemelése (Sinus Lift)

Egyéni sajátosság lehet, hogy a felső hátsó fogak területén nincs elegendő csontmagasság. A gyakori eltérés oka lehet, hogy az arcüreg alapja lenyúlik egészen a fogak magasságában. Ebben az esetben olyan csontpótló beavatkozást végzünk, amikor az arcüreg alapját megemeljük, így nyerve csont magasságot a fogimplantátum beültetéséhez. Kisebb csontpótlás esetén zárt arcüreg emelést végzünk, nagyobb csonthiány esetén nyitott arcüreg emelő beavatkozást csinálunk. Történhet helyi érzéstelenítésben és altatásban is.

Meddig tart a gyógyulás?


A csontpótló beavatkozások a hiányzó csont felépítésére szolgálnak. A csontszövet regenerációja sokszor időigényes folyamat. Gondoljunk csak arra, amikor kéz törésnél heteket, hónapokat vehet igénybe a gyógyulás. Ez a fogászati csontpótló beavatkozásoknál sincs másképp. A gyógyulási idő függ a csontpótló anyag típusától, a használt csontpótló eljárás típusától és a csontpótlás nagyságától is. Általánosságban elmondható, hogy háromtól kilenc hónapig tarthat a csontpótlás után gyógyulás. A gyógyulási idő alatt Ön nem érzi, hogy a begyógyult íny alatt mi megy végbe.


KÉRJEN IDŐPONTOT

Honnan tudhatom, hogy nekem csontpótlás kell?


Minden fogimplantátum beültetése előtt kezelési tervet készítünk. A kezelés megtervezéséhez elengedhetetlen egy 3D CT felvétel készítése. A CT felvételen nagy pontossággal diagnosztizálható a csonthiány nagysága és helye. Ez alapján tervezzük meg a csontpótlás típusát és a használni kívánt anyagokat. A terv alapján meghatározható a gyógyulási idő és a kezeléssel járó költség is.


KÉRJEN IDŐPONTOT

Mit tegyek, ha tartok a csontpótló beavatkozástól?


Csontpótló beavatkozás elvégezhető helyi érzéstelenítésben is. Modern, jó minőségű érzéstelenítők használata mellett a beavatkozás fájdalommentes. Rendelőnkben lehetőség van a csontpótló beavatkozást altatásban végezni. Az altatás teljesen biztonságos beavatkozás és alkalmazásával teljesen ki lehet kapcsolni az érzékszerveket, így semmilyen emlék képe nem lesz a beavatkozásból.


KÉRJEN IDŐPONTOT

A csontpótlás elkerülésére a megoldás
az All-on-4 eljárás

Amennyiben teljes foghiány alakul ki, vagy a meglévő fog nem kerülhetik el az eltávolítást, akkor az All-on-4 eljárás az egyik legjobb megoldás. Az All-on-4 kezelési szisztéma alkalmazásával négy darab speciális fogimplantátumot ültetünk be, amivel el lehet kerülni a csontpótló beavatkozást, ráadásul a fogak eltávolításával egy időben megtörténik a fogimplantátum beültetés. Az All-on-4 eljárás lényege, hogy azonnal fogimplantátumokon rögzülő híddal lássuk el a pácienst. Mivel nincs csontpótlás, így a gyógyulási idő is lerövidül és a költségek is csökkennek.

Amennyiben szeretne egyedi kezelési tervet és árajánlatot kapni, nincs más dolga mint felvenni velünk a kapcsolatot. Időpont egyeztetést követően a szakorvosi konzultáció során kielemezzük 3D CT felvételét és átbeszéljük Önnel kezelése részleteit.

Tovább olvasok az All-on-4 eljárásról KÉRJEN IDŐPONTOT

Mindig arra törekszünk, hogy az Ön
igényeit szem előtt tartva a lehető legjobb
megoldást találjuk meg Ön számára.

BŐVEBBEN RÓLUNK

Gyakori kérdések

Hol lehet parkolni?
A Budai Fogászati és Implantológiai Centrum ingyenes parkolási övezetben van. A rendelő előtt vagy a környező utcákban lehet találni ingyenes parkolási lehetőséget. Tanácsoljuk, hogy az időpontja előtt győződjön meg arról, hogy pontosan tud érkezni a megbeszélt időpontra.
Mikor érkezzek az első időpontomra?
Érdemes az első időpontra legalább 15 perccel korábban érkezni. Az első találkozás alkalmával végig kell menni egy dokumentációs kérdőíven, aminek megválaszolása olykor 15 perecet is igénybe vehet.
Mi a teendő sürgős esetben?
Sürgős esetben haladéktalanul kérjen időpontot elérhetőségünk valamelyikén és még aznap soron kívül fogadjuk Önt, hogy kínzó fogászati problémáját orvosoljuk. Itt tud időpontot kérni
Fájni fog a kezelés?
Rendelőnkben a legkorszerűbb érzéstelenítő anyagokat használjuk, így nem csak az érzéstelenítő hatása gyorsabb, de a kezelés utáni kellemetlen órákig tartó zsibbadást is fel tudjuk gyorsítani, így sokkal hamarabb távozik az érzéstelenítő szer lehetőséget teremtve az étkezésre.
Tudok-e kártyával fizetni?
Természetesen, rendelőnkben lehetőség van kártyás fizetésre. Valamennyi szolgáltató által kibocsátott kártya elfogadott nálunk. Az igen közkedvelt "paypass" és "ApplePay" szolgáltatás is elérhető. Van lehetőség továbbá, hogy deviza számlájához tartozó kártyával fizessen.
Tudok-e egészségpénztári kártyával fizetni?

Természetesen, rendelőnk szinte valamennyi egészségpénztárral partneri viszonyban áll. Többek között:

 • Patika Egészségpénztár
 • Új Pillér Egészségpénztár
 • OTP Egészségpénztár
 • MKB – Pannónia Egészség és Önsegélyező Pénztár
 • Prémium Egészségpénztár
 • Allianz Hungária Egészség-és Önsegélyező Pénztár
 • MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár
 • Generali Egészség- és Önsegélyező Pénztár

Amennyiben nem találja a fent felsorolt Egészségpénztárak között az Ön szolgáltatóját, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Mitől lesznek fehérebbek a fogaim?
Az elszíneződött, sárgás fogak kialakulása mögött gyakran a fogkő és az elszínező anyagok lerakódása áll. Sokszor a megoldás egyszerűbb mint gondolná. Legtöbbször a professzionális tisztítás és Airflow kezelés gyönyörű eredményt hoz. Ha ennél is szebb végeredményt szeretne, akkor ajánljuk Önnek a biztonságos fogfehérítő eljárásokat. Itt részletesebben olvashat a fogfehérítésről
Hogyan kapok időpontot?

Lépjen kapcsolatba velünk elérhetőségünk egyikén a +36 70 771 5221 vagy az info@bmcfogaszat.hu e-mail címen és páciens koordinátoraink készségesen segítenek Önnek a megfelelő időpont kiválasztásában. Lehetőség van online időpontfoglalásra is, ehhez kattintson az online szeretnék időpontot kérni linkre.

Mi vár rám az első alkalommal a fogászaton?
Mindig törekszünk arra, hogy pácienseink empatikus és családias légkörbe érkezzenek valamennyi kezelésük alkalmával. Első alkalommal megismerkedhet a kezelő orvosával, aki szakterülete specialistája. Mindenre kiterjedő konzultáció alkalmával meggyőződhet arról ,hogy mi lenne az Ön számára legmegfelelőbb kezelés.
Miert van szükség röntgen vagy 3D felvételre?
A fogászati állapotfelmérés és kezelési terv készítésének egy meghatározó része, hogy modern képalkotó eljárással 2D röntgen vagy 3D CT felvételt készítünk. Ezeken a rendkívül részletgazdag felvételeken semmilyen elváltozás nem maradhat észrevétlen, legyen bármilyen kicsi is. A modern berendezéseknek köszönhetően a felvétel készítésének nagyon minimális a sugárterhelése, így használata biztonságos.

Miért választanak
minket pácienseink?Google értékeléseink


Esther Komonyi
Esther Komonyi
2022-01-02
A legjobb fogorvos,akit valaha làttam...
Cargo Bazsi
Cargo Bazsi
2021-11-03
Soha nem láttam ilyen profi fogászatot ,rendkívül kedvesek és udvariasak ! Szakmailag szerintem a legjobbak ! Itt megragadom az alkalmat hogy mégegyszer megköszönjem Veszprémi doktor úrnak hogy a lehetetlent is megoldotta ! Csak ajánlani tudom őket ! Ár és szakmai arányban a legjobbak ! 🙌 Ha szép fogakat akartok gyertek ide !👍
Ilyés Angella
Ilyés Angella
2021-10-15
Szakmailag, emberileg kifogásolhatatlan csapat! Mindenki nagyon kedves és együttérző, türelmes. Még soha nem mentem ilyen szívesen fogászatra és távoztam boldogabban!
Anita Onáka
Anita Onáka
2021-08-31
Profi, betegközpontú, rendkívül kedves és emberies csapat. Legnagyobb félelmeimmel mentem el hozzájuk foghúzásra, és minden túlzás nélkül mondhatom, hogy teljesen fájdalommentes volt az egész procedúra. Mindenről kaptam tájékoztatást, és minden kérdésemre kielégítő választ. Ajánlom mindenkinek, csodálatos csapat! :)
Gábor Basa
Gábor Basa
2021-07-13
Dr. Király Evelin a legjobb :) profizmus, kedvesség, empátia. Az összes kezelés abszolút pozítiv élmény volt.
Ilona Horváth
Ilona Horváth
2021-07-12
Életem során sajnos nagyon sokszor kellett fogorvoshoz mennem, de soha nem találkoztam még ilyen kedves, elhivatott, betegközpontú, kimagasló szakmaisággal rendelkező csapattal. Több hónapja tartó kezelésem lassan a végéhez ér (szinte már hiányozni fog:)), így ezúton is nagyon köszönöm Petzke Anna doktornő végtelen türelmét, hogy akkor is mosolygott, amikor mégis meggondoltam magam egy-egy eldöntött kezelést illetően, és abból hozta ki a legtöbbet, amit anyagilag megengedhettem magamnak. Csak ajánlani tudom mindenkinek, nem fognak csalódni.
Margit Garcia
Margit Garcia
2021-07-07
I was searching for a good dentist in Budapest and was referred to Dr. Veszprémi. This doctor and his staff were great. Everybody was very friendly and they really made me feel comfortable since I was scared of getting an implant. Dr. Veszprémi took his time to explain everything in detail and also my options since i didn't have enough bone structure. I didn't feel any pain at all and he communicated every step during placing the implant. My visit to this dental office took my fear of any future dental treatments and I will definitely choose Dr. Veszprémi for all my dental needs. Thank you for this outstanding experience and great prices.
Krisztián Kocsis
Krisztián Kocsis
2021-06-24
A legjobb fogorvosi rendelő Budapesten. Őszintén tudom ajánlani a szolgáltatásaikat. Midnenki nagyon kedves, mosolygós és segítőkész. Dr Veszprémi Soma csodálatos munkát végez asszisztensével Csengével együtt. Mindig elmagyarázza részletesen mit csinál és mire számíthatok.
Tamás Csala
Tamás Csala
2021-06-08
Szerencsém, hogy a BMC Dental van hozzám a legközelebb. Kedvesek segítőkészek és a beavatkozás fájdalommentes volt! Dr. Veszprémi Soma és asszisztense Nagy Csenge remekül helyrehozták fogamat aminek már gondolatban búcsút intettem. Köszönöm!
Péter Ébel
Péter Ébel
2021-05-13
Dr Petzke Anna a doktornőm, mindig profi és gyors a kezelés. Az ember elfelejti hogy fogászaton ül, olyan idilli a hangulat. A csapat mindig nagyon kedves és mosolygós, bár most a maszktól csak a mosolygós szemeket látni de az is bőven elég :D Nem volt még soha panaszom, még az érzéstelenítő injekciót se lehet soha érezni.. ajánlom :)

Budai Fogászati Centrum

 

Kérjen időpontot, online

Hétfőtől péntekig 8:00-19:00 között rendelünk, de kérhet időpontot online a nap bármely percében!

  Kérem, bizonyítsa, hogy nem robot. Válassza ki a zászlót.


  Mi történik az időpontfoglalás után?

  Csontpótlás

  Űrlap kitöltése

  Kérjük adja meg adatait, illetve válassza ki, hogy milyen kezelésre szeretne időpontot foglalni. Megjegyzésben kérjük jelezze felénk, hogy e-mailben vagy telefonon kereshetjük Önt.
  Csontpótlás

  Időpont egyeztetés

  Páciens koordinátoraink, pár órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségeik egyikén.
  Csontpótlás

  Visszaigazolás

  Időpont egyeztetés után megerősítő üzenetet kap email címére a megbeszélt időpontja részleteiről.  

  Egészségpénztári Partnereink