Implantáció, fogbeültetés - Budai Fogászati és Implantológiai Centrum

A fogászati implantátum a legjobb megoldás
hiányzó fogak pótlására.!


A fog implantátum beültetés manapság az egyik legnépszerűbb fogászati eljárás, mert a fogbeültetésnek köszönhetően rögzített fogpótlásokat lehet készíteni. A beültetése ma már biztonságos rutin beavatkozás, ami hosszú ideig tartós megoldást nyújt.

KÉRJEN IDŐPONTOT

Mi az a fog implantátum?


A fog implantátum egy műgyökér, ami helyettesíti a hiányzó fog gyökerét. Leginkább titánból készült implantátumokat ültetünk be, de ma már elérhető fém mentes kerámia implantátumok is. A fogászati implantáció több mint 50 éves múltra tekint vissza. Ez idő alatt felhalmozódó tapasztalat, elvégzett kutatás és ezernyi fejlesztés eredménye, hogy a fog implantátum egy kiforrott technológia.


KÉRJEN IDŐPONTOT

Miért fontos hiányzó fogaink pótlása?

Számos érv szól amellett, hogy a hiányzó fogakat pótolni kell mihamarabb. A hiányos fogazat rontja a megjelenését, romlik a rágófunkció és számos más egészségügyi probléma okozója is lehet.

Tartós fogatlanság hátrányai:


A szemben álló fog kiemelkedik, mivel nincs találkozó fogpár. A kiemelkedett fog meglazulhat, érzékennyé válik vagy esztétikailag kedvezőtlen lesz.


A hiány helyén a csont elsorvad, ami később hosszú lefolyású csontpótló és viszonylag költséges csontpótló kezeléssel építhető vissza.


A fogak elvesztésével romlik a rágófunkció. Étkezési szokásaink megváltozása, vagy a nem megfelelően megrágott étel gyomor és emésztőszervi problémákat okoz.


A hiányos fogazat rontja a megjelenésünket, önbizalom vesztést eredményez és végső soron a szociális kapcsolatokra is kihatással van, ami akár pszichés zavarokat is okozhat.

A fogászati implantátumok előnyei:


 • 50 éve sikeres és megbízható eljárás
 • Nagyon jó ár-érték arány
 • Minimál invazív műtéti eljárás
 • Biokompatibilis anyagból készül, a szervezet befogadja
 • Hosszú távú, akár életre szóló megoldás
 • Jól megközelíti a saját fog érzetet
 • Segít a csontállomány megtartásában
 • Kifogástalan esztétika
 • Ellenálló a rágóerőknek
 • Stabilitást és kényelmet biztosít
 • Könnyű tisztíthatóság

KÉRJEN IDŐPONTOT

A Budai Fogászati és Implantológiai Centrumunkban a minőséget tekintve a legmagasabb szintet képviseljük. Ezért az elérhető legmodernebb, legjobb anyagokat és technológiákat használjuk minden téren, így az implantológiában is. Rendelőnkben 98,7 százalékos sikerességgel ültetünk be fog implantátumokat.NOBEL BIOCARE PARALLEL CC

A svéd-svájci Nobel Biocare Parallel CC csúcsminőségű termék, amiben minden fejlesztés és innováció megtalálható, amit a Nobel Biocare cég az elmúlt 40 évben fejlesztett ki. A felépítmény - implantátum kapcsolat a legstabilabb, ami a fogászati piacon elérhető. Ennek köszönhetően a gyulladás kialakulása az implantátum körül elhanyagolható.


NOBEL BIOCARE ACTIVE

A svéd-svájci Nobel Biocare vállalat legsikeresebb terméke a Nobel Biocare Active. Az implantátum formája adta lehetőségek miatt azonnali megterhelésre képes. Nagy primer stabilitása révén, a fogimplantátum beültetést követően azonnal koronával lehet ellátni.

A Medentis Medical Gmbh német cég 1999 óta foglalkozik fog implantátumok gyártásával. Jelenleg több mint 40 országban van jelen és Németország top 5 fog implantátum gyártó cégének az egyike. Az implantátumokat Németországban és Svájcban gyártják és Svájcban felületkezelik. Termékeik rendkívül jó ár-érték arányban biztosítják a csúcs minőséget elérhető áron.ICX Premium

A német ICX implantátum gyártó legtöbbet használt terméke. Az implantátumok felületkezelését az implantátum gyártás központjában, Svájcban végzik, ami garancia a hosszútávú sikerességre és a magas minőségre.


ICX Active

A német ICX implantátum gyártó legújabb fejlesztése. Magas minőségű, kiugró sikerarányú implantátum, amit főleg azonnali implantátum terhelésre használunk. Gyorsan beépül és bármilyen keménységű csontba alkalmazható. Az elérhető legjobb ár-érték arányú fogimplantátum.

Hogyan válasszon fog implantátumot?


Sok gyártó több termékéből tud választani amikor fogimplantátum beültetését tervezi. De hogy lehet eligazodni a rengeteg termék között. A fog implantátum a fogpótlás azon része, ami beépül a szervezetbe. Ezért nagyon fontos, hogy a beültetett műgyökér a legjobb minőségű legyen. A legfőbb különbség egy prémium minőségű implantátum és egy olcsó kategóriás között az a titánnak a tisztasága. Az általunk használt termékek a legjobb és legtisztább minőségű titánból készülnek. Ez garantálja, hogy a szervezet szennyezése ezekkel termékekkel teljesen kizárható. A másik ilyen szempont a korona és implantátum illeszkedése. Magas minőség tartamú implantátumok, mint a Nobel Biocare és az ICX implantátumok illeszkedése egyedülállóan pontos. Emiatt a későbbi komplikációk, mint a csavar lazulás, csavar törés nem fordulnak elő. A fogászati implantáció életre szóló beavatkozás lehet, ha jó minőségű implantátum kerül be.


KÉRJEN IDŐPONTOT

Fogimplantáció menete


01

Konzultáció specialistánakkal: CT felvétel kielemzése, írásos kezelési terv és árajánlat készítése, az implantáció menetének ismertetése, a felmerülő kérdések tisztázása

02

Helyi érzéstelenítésben teljesen fájdalommentesen ültetjük be a fogászati implantátumot. Az fog implantátum beültetését követően kontroll röntgen felvételt készítünk.

03

A beavatkozást követő 7-10 nap múlva kontroll és varratszedés

04

A tervnek megfelelően az ideiglenes, vagy végleges fogpótlás készítése.

Miért van szükség 3D CT felvételre fog implantátum beültetése előtt?


A fog implantátum beültetésének megtervezése az egyik legfontosabb lépés. Jó tervvel a beavatkozás már biztonságos és könnyen kivitelezhető. A 2D panoráma röntgen nem alkalmas arra, hogy az állcsontok dimenzióit tudjuk vizsgálni. Erre csak 3D CT felvétel képes. A CT felvételen tized miliméter pontosággal meg lehet tervezni az implantátum helyét, hosszát és átmérőjét. CT felvétel kielemzésével szinte teljes mértékben kiküszöbölhetőek a nem várt szövődmények és a beavatkozással járó komplikációk. Büszkék vagyunk, hogy rendelőnkben a legmodernebb CT berendezés áll pácienseink rendelkezésére.


KÉRJEN IDŐPONTOT

Egészségpénztári Partnereink