Fog Implantáció – Fogbeültetés

Fog Implantáció – Fogbeültetés

A fogászati implantátum a legjobb megoldás
hiányzó fogak pótlására.

A fog implantátum beültetés manapság az egyik legnépszerűbb fogászati eljárás, mert a fogbeültetésnek köszönhetően rögzített fogpótlásokat lehet készíteni. A beültetése ma már biztonságos rutin beavatkozás, ami hosszú ideig tartós megoldást nyújt.

Mi az a fog implantátum?

A fog implantátum egy műgyökér, ami helyettesíti a hiányzó fog gyökerét. Leginkább titánból készült implantátumokat ültetünk be, de ma már elérhető fém mentes kerámia implantátumok is. A fogászati implantáció több mint 50 éves múltra tekint vissza. Ez idő alatt felhalmozódó tapasztalat, elvégzett kutatás és ezernyi fejlesztés eredménye, hogy a fog implantátum egy kiforrott technológia.

Miért fontos hiányzó fogaink pótlása?

Számos érv szól amellett, hogy a hiányzó fogakat pótolni kell mihamarabb. A hiányos fogazat rontja a megjelenését, romlik a rágófunkció és számos más egészségügyi probléma okozója is lehet.

Tartós fogatlanság hátrányai:

A szemben álló fog kiemelkedik, mivel nincs találkozó fogpár. A kiemelkedett fog meglazulhat, érzékennyé válik vagy esztétikailag kedvezőtlen lesz.

A hiány helyén a csont elsorvad, ami később hosszú lefolyású csontpótló és viszonylag költséges csontpótló kezeléssel építhető vissza.

A fogak elvesztésével romlik a rágófunkció. Étkezési szokásaink megváltozása, vagy a nem megfelelően megrágott étel gyomor és emésztőszervi problémákat okoz.

A hiányos fogazat rontja a megjelenésünket, önbizalom vesztést eredményez és végső soron a szociális kapcsolatokra is kihatással van, ami akár pszichés zavarokat is okozhat.

A fogászati implantátumok előnyei:

 • 50 éve sikeres és megbízható eljárás
 • Nagyon jó ár-érték arány
 • Minimál invazív műtéti eljárás
 • Biokompatibilis anyagból készül, a szervezet befogadja
 • Hosszú távú, akár életre szóló megoldás
 • Jól megközelíti a saját fog érzetet
 • Segít a csontállomány megtartásában
 • Kifogástalan esztétika
 • Ellenálló a rágóerőknek
 • Stabilitást és kényelmet biztosít
 • Könnyű tisztíthatóság
A Budai Fogászati és Implantológiai Centrumunkban a minőséget tekintve a legmagasabb szintet képviseljük. Ezért az elérhető legmodernebb, legjobb anyagokat és technológiákat használjuk minden téren, így az implantológiában is. Rendelőnkben 98,7 százalékos sikerességgel ültetünk be fog implantátumokat.

Nobel Biocare Paralell CC
implantátum

A svéd-svájci Nobel Biocare Parallel CC csúcsminőségű termék, amiben minden fejlesztés és innováció megtalálható, amit a Nobel Biocare cég az elmúlt 40 évben fejlesztett ki. A felépítmény – implantátum kapcsolat a legstabilabb, ami a fogászati piacon elérhető. Ennek köszönhetően a
gyulladás kialakulása az implantátum körül elhanyagolható.

Nobel Biocare Active
implantátum

A svéd-svájci Nobel Biocare vállalat legsikeresebb terméke a Nobel Biocare Active. Az implantátum formája adta lehetőségek miatt azonnali megterhelésre képes. Nagy primer stabilitása révén, a fogimplantátum beültetést követően azonnal koronával lehet ellátni.

Hogyan válasszon fog implantátumot?

Sok gyártó több termékéből tud választani amikor fogimplantátum beültetését tervezi. De hogy lehet eligazodni a rengeteg termék között. A fog implantátum a fogpótlás azon része, ami beépül a szervezetbe. Ezért nagyon fontos, hogy a beültetett műgyökér a legjobb minőségű legyen. A legfőbb különbség egy prémium minőségű implantátum és egy olcsó kategóriás között az a titánnak a tisztasága. Az általunk használt termékek a legjobb és legtisztább minőségű titánból készülnek. Ez garantálja, hogy a szervezet szennyezése ezekkel termékekkel teljesen kizárható. A másik ilyen szempont a korona és implantátum illeszkedése. Magas minőség tartamú implantátumok, mint a Nobel Biocare és az ICX implantátumok illeszkedése egyedülállóan pontos. Emiatt a későbbi komplikációk, mint a csavar lazulás, csavar törés nem fordulnak elő. A fogászati implantáció életre szóló beavatkozás lehet, ha jó minőségű implantátum kerül be.

Fogimplantáció menete

01

Konzultáció specialistánakkal: CT felvétel kielemzése, írásos kezelési terv és árajánlat készítése, az implantáció menetének ismertetése, a felmerülő kérdések tisztázása

02

Helyi érzéstelenítésben teljesen fájdalommentesen ültetjük be a fogászati implantátumot. Az fog implantátum beültetését követően kontroll röntgen felvételt készítünk.

03

A beavatkozást követő 7-10 nap múlva kontroll és varratszedés

04

A tervnek megfelelően az ideiglenes, vagy végleges fogpótlás készítése.

Miért van szükség 3D CT felvételre fog implantátum beültetése előtt?

A fog implantátum beültetésének megtervezése az egyik legfontosabb lépés. Jó tervvel a beavatkozás már biztonságos és könnyen kivitelezhető. A 2D panoráma röntgen nem alkalmas arra, hogy az állcsontok dimenzióit tudjuk vizsgálni. Erre csak 3D CT felvétel képes. A CT felvételen tized miliméter pontosággal meg lehet tervezni az implantátum helyét, hosszát és átmérőjét. CT felvétel kielemzésével szinte teljes mértékben kiküszöbölhetőek a nem várt szövődmények és a beavatkozással járó komplikációk. Büszkék vagyunk, hogy rendelőnkben a legmodernebb CT berendezés áll pácienseink rendelkezésére. 

Gyakran Ismételt Kérdések

A Budai Fogászati és Implantológiai Centrum fizetős parkolási övezetben van. A rendelő előtt vagy a környező utcákban könnyen talál parkolóhelyet, 8:00-18:00 óra közt 200 ft/óra díjon. 3116-os parkoló zóna.
Sürgős esetben haladéktalanul kérjen időpontot elérhetőségünk valamelyikén és még aznap soron kívül fogadjuk Önt, hogy kínzó fogászati problémáját orvosoljuk. Itt tud időpontot kérni
Természetesen, rendelőnkben lehetőség van kártyás fizetésre. Valamennyi szolgáltató által kibocsátott kártya elfogadott nálunk. Az igen közkedvelt “paypass” és “ApplePay” szolgáltatás is elérhető. Van lehetőség továbbá, hogy deviza számlájához tartozó kártyával fizessen.
Az elszíneződött, sárgás fogak kialakulása mögött gyakran a fogkő és az elszínező anyagok lerakódása áll. Sokszor a megoldás egyszerűbb mint gondolná. Legtöbbször a professzionális tisztítás és Airflow kezelés gyönyörű eredményt hoz. Ha ennél is szebb végeredményt szeretne, akkor ajánljuk Önnek a biztonságos fogfehérítő eljárásokat. Itt részletesebben olvashat a fogfehérítésről
Mindig törekszünk arra, hogy pácienseink empatikus és családias légkörbe érkezzenek valamennyi kezelésük alkalmával. Első alkalommal megismerkedhet a kezelő orvosával, aki szakterülete specialistája. Mindenre kiterjedő konzultáció alkalmával meggyőződhet arról ,hogy mi lenne az Ön számára legmegfelelőbb kezelés.
Érdemes az első időpontra legalább 15 perccel korábban érkezni. Az első találkozás alkalmával végig kell menni egy dokumentációs kérdőíven, aminek megválaszolása olykor 15 perecet is igénybe vehet.
Rendelőnkben a legkorszerűbb érzéstelenítő anyagokat használjuk, így nem csak az érzéstelenítő hatása gyorsabb, de a kezelés utáni kellemetlen órákig tartó zsibbadást is fel tudjuk gyorsítani, így sokkal hamarabb távozik az érzéstelenítő szer lehetőséget teremtve az étkezésre.

Természetesen, rendelőnk szinte valamennyi egészségpénztárral partneri viszonyban áll. Többek között:

 • Patika Egészségpénztár
 • Új Pillér Egészségpénztár
 • OTP Egészségpénztár
 • MKB – Pannónia Egészség és Önsegélyező Pénztár
 • Prémium Egészségpénztár
 • Allianz Hungária Egészség-és Önsegélyező Pénztár
 • MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár
 • Generali Egészség- és Önsegélyező Pénztár

Amennyiben nem találja a fent felsorolt Egészségpénztárak között az Ön szolgáltatóját, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Lépjen kapcsolatba velünk elérhetőségünk egyikén a +36 70 771 5221 vagy az info@bmcfogaszat.hu e-mail címen és páciens koordinátoraink készségesen segítenek Önnek a megfelelő időpont kiválasztásában. Lehetőség van online időpontfoglalásra is, ehhez kattintson az online szeretnék időpontot kérni linkre.

A fogászati állapotfelmérés és kezelési terv készítésének egy meghatározó része, hogy modern képalkotó eljárással 2D röntgen vagy 3D CT felvételt készítünk. Ezeken a rendkívül részletgazdag felvételeken semmilyen elváltozás nem maradhat észrevétlen, legyen bármilyen kicsi is. A modern berendezéseknek köszönhetően a felvétel készítésének nagyon minimális a sugárterhelése, így használata biztonságos.

Tekintse meg akciós fogászati kezeléseinket akár 30%
KEDVEZMÉNNYEL!

Miért választanak minket pácienseink?

Empátiával fordulunk pácienseink felé

Számunkra mindig a páciens van a középpontban. Minden esetben arra törekszünk, hogy a lehető legjobb megoldást találjuk meg a pácienseink számára, figyelembe véve a páciens igényeit.

Teljes fogászati ellátás egy helyen

Legyen szó gyermekfogászatról, fogszabályzásról, általános fogászatról, vagy bonyolultabb fogbeültetésről, nálunk biztonságban lehet. Minden szakterületet lefedünk és a megfelelő szakorvos várja Önt.

Teljes körű felvilágosítás

Nagy hangsúlyt fektetünk pácienseink felvilágosítására. Nálunk a páciens bármikor kérdezhet és mi minden felmerülő kérdést tisztázunk. Így kezelési terveink átláthatóak és végig követhetőek, ami biztonságérzetet ad a pácienseknek.

Csúcsminőségű anyaghasználat

Csak a legkorszerűbb és legmodernebb anyagokat és eszközöket használjuk a kezelések során. A minőségben nem ismerünk kompromisszumot. A prémium kifejezés nálunk a kezelés minőségét jelzi és nem az árakat.

Magasan képzett orvos csapat

Rendelőnkben nemzetközileg is elismert fogorvosok dolgoznak. Rendszeresen vannak belső képzéseink, emellett állandó résztvevői vagyunk rangos hazai és elismert külföldi továbbképzéseknek is.

Nagyon jó ár-érték arány

Rendelőnk ár képzésében az játszik szerepet, hogy a csúcsminőségű kezeléseket elérhető áron kínáljuk pácienseinknek. Kompromisszumot csak az ár képzésben kötünk, a kezelés minőségében soha.

Google értékeléseink

Dalma Takács
Dalma Takács
2023-04-15
Nagyon kedvesek és segítőkészek. Mindig profi és fájdalommentes munkát végeznek. Én Dr. Kovács Mátéhoz szoktam járni és csakis ajánlani tudom.
Richard Simon
Richard Simon
2023-03-14
A legprofibb hely és környezet, szakmai tudásból sincs hiány. A kezeléseim alatt Dr. Borfai Diána kezei között maximális biztonságban éreztem magam, mindemellett teljeskörű tájékoztatást is kaptam . Hálás köszönet a doktornőnek és a BMC csapatának! Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Norbert Kövesdi
Norbert Kövesdi
2023-03-02
Profi és kedves ellátás! 5*
Kálmán Szűcs
Kálmán Szűcs
2023-02-28
Gyermekkoromtól fogva nagyon sok problémám volt a fogaimmal. Már 10 évesen megkaptam az első koronámat, amelyet számos követett. Jelenleg 58 éves vagyok és mondhatni nagyon sok benyomást gyűjtöttem össze a fogászati kezelések területén. Ajánlás útján kerültem a BMC fogászatra. Dr. Veszprémi Soma tanácsára a teljes felső fogsor pótlására az All-on-4 Implantátum rendszer mellett döntöttem. Soma mindent türelemmel elmagyarázott, hogy mit és miért csinál. Az egész több órás műtét szinte teljesen fájdalommentesen zajlott le mindenféle negatívum nélkül. Ami szintén fontos, hogy azonnal kaptam egy kirakat fogsort, az az egy napot sem kellet fog nélkül lennem. Most már elkészült a végleges fogsorom, ami tökéletesen jó, azonnal megszoktam, mintha mindig is ott lett volna. Köszönöm Dr. Veszprémi Somának és kedves munkatársainak Rékának és Csengének, hogy új dimenzióba helyezték, amit addig a fogászati kezelésekről tapasztaltam. Köszönöm még Andinak és Katának, akik recepciósként mindig kedvesen fogadtak. Amit láthattam a nagy hozzáértés, közvetlen ügyfélbarát légkör és profi munkavégzés. Mindenkinek csak ajánlani tudom még úgyis, hogy Debrecenből kellett a kezelésekre felutaznom.
Viktória Szpisják
Viktória Szpisják
2023-02-15
Az egész csapat professzionális, nagy tudású szakamberekből áll, akik nem mellesleg kedvesek és megértőek is! Külön kiemelném Dr. Veszprémi Somát, aki hatalmas empátiával kezeli pácienseit, részletesen elmagyarázza, hogy mi várható a beavatkozáson és türelmesen válaszol a felmerülő kérdésekre is.
Donát Kiss
Donát Kiss
2023-02-09
Fogkőszedésre mentem a klinikára. Nagy Csenge nagyon kedvesen, és részletesen tájékoztatott a kezelésről, és hasznos száj higiéniai tanácsokkal látott el. A kezelésről egy csomaggal távoztam aminek kifejezetten örülök. Igazából azért választottam ezt a klinikát, mert a Budai Magánklinikán már nagyon közvetlen, és tapasztalt szakemberek vizsgáltak engem, és nagyon örülök hogy ez most így volt. 🙂
Gyöngyi Simó
Gyöngyi Simó
2023-01-28
Szívből ajánlom mindenkinek a BMC Fogászatot!!! Kellemes környezet, profi csapat, kedvesség! Bölcsességfog fájdalommentes eltávolítása, félelem nélkül ☝️valóban létezik!!! Hálásan köszönöm az "élményt" Dr. Régeni Bélának és kedves munkatársának! 5⭐️
Barbara Borbély
Barbara Borbély
2023-01-28
Nagyon hálás vagyok!😍 Ha félsz olvasd végig!!! Dr. Raul Anita és Meggyes Réka munkája egyszerűen levettek egy akkora terhet a vállamról, hogy innentől kezdve, ha csak a szikrája merül fel a fogorvosnak, már jövök is hozzájuk! Gyerekkori traumával jelentkeztem be ide, fájó,lyukas foggal. Soha többet nem megyek máshová szerintem, csakis ide!😊 Vigyorogva jöttem ki a rendelőből, mintha kicseréltek volna. Egyáltalán nem fájt egy pillanatra sem, 2 fogam kellett majdnem gyökérkezelni, viszont meg tudták menteni őket, úgy, hogy kitisztították és betömték. Mindeközben nem is tudtam volna félni, a kedves Doktornő és Asszisztense folyamatosan tájékoztattak, hogy mi következik, mire számítsak. (Ráadásul úgy aludtam este mint a bunda, a frissen tömött fogaimmal, és másnap reggel sem erzetem Nagyon sokat jelentett nekem, ez volt az első kezelésem az incidens óta, és én sem hiszem el, de bejelentkeztem egy következő kezelésre is, minden félelem nélkül!! Bátran ajánlom, minden kétségem a fogorvosokkal kapcsolatban itt megszűnt!😊 Mégegyszer nagyon szépen köszönöm a precíz, hozzáértő munkát, minden tiszteletem az Önöké!
Zsuzsanna Bossànyi
Zsuzsanna Bossànyi
2023-01-10
Super nice staff and doctors. Me and my boyfriend go here to two different dentists and they both are not only kind but they make you feel safe and that their priority is indeed to give the best treatment. During the first free consultation they took their time to make sure we understand the possible treatments and differences. The environment is luxurious, always clean and the mood is always set. Definitely suggesting it to friends.
Balazs Pal
Balazs Pal
2022-12-16
Első élményem ezen a fogászaton, mert az előző megszűnt. Bölcsességfog-problémával kerestem fel őket, 1-2 napon belül kaptam időpontot konzultációra. Eltávolítást javasoltak, röntgen alapján nem a könnyű esetek közé tartozott. A "műtétre" korábbi élményekkel érkeztem és határozottan pozitív csalódással távoztam: a beavatkozás gördülékenyebb volt, mint pár éve a másik fogamnál, és fájdalommentes . Az orvos, kérésemre, folyamatosan kommentálta, hogy mit miért csinál. Az asszisztens szintén. Én már csak ilyen kíváncsi típus vagyok 🙂 A recepciós kedves, segítőkész. Mindannyian profik, csak ajánlani tudom a csapatot.

Budai Fogászati Centrum

Hétfő - Péntek: 8 - 20 óra

1117 Budapest, Fehérvári út 82.

Kapcsolat

  Kérem, bizonyítsa, hogy nem robot. Válassza ki a zászlót.

  Mi történik az
  időpontfoglalás után?

  01.

  Űrlap kitöltése

  Kérjük adja meg adatait, illetve válassza ki, hogy milyen kezelésre szeretne időpontot foglalni. Megjegyzésben kérjük jelezze felénk, hogy e-mailben vagy telefonon kereshetjük Önt.

  02.

  Időpont egyeztetés

  Páciens koordinátoraink, pár órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségeik egyikén.

  03.

  Visszaigazolás

  Időpont egyeztetés után megerősítő üzenetet kap email címére a megbeszélt időpontja részleteiről.

  Egészségpénztári partnereink