Teljes fogatlanság ellátásának - lehetőségei fogimplantátumokkal

Teljes fogatlanság ellátásának - lehetőségei fogimplantátumokkal

Teljes fogatlanság ellátásának lehetőségei fogimplantátumokkal

Sajnos nagyon gyakran előfordul, hogy a az életkor előrehaladtával, vagy fogakat érintő agresszív gyulladások miatt a fogakat elveszítik. A teljes fogatlanságnak számos hátránya van, többek között: a rágási funkció elvesztése, gyomor és emésztőrendszer betegségeinek kialakulása, pszichés gátak kialakulása. A fogak elvesztésével megváltozik az arc szerkezete: beesett lesz az arc, az ajkak körül ráncok jelennek meg.

A fogászati implantáció elterjedésével számos lehetőség nyílik arra, hogy pótoljuk az elvesztett
fogakat. A fogimplantátum beültetés egy biztonságos eljárás és segítségével újra élvezheti a
fogak nyújtotta örömöket.

Milyen megoldások léteznek?

All-on-4 fogimplantátumok

A fogatlan állcsontba beültetett mindössze négy fogimplantátumra tizenkét fogból álló rögzített híd helyezhető. A beültetést követően azonnal felhelyezhető a rögzített fogpótlás, így már szinte azonnal megszűnik a fogatlanság miatti kényelmetlenség. Aki teljes fogsorról vált All-on-4 fogimplantátumokra, megszabadul a fogsor szájpadot beborító részeitől, megszűnik a fogsor kiterjesztése miatti kényelmetlenség is.

All-on-6 fogimplantátumok

Ez az eljárás azt jelenti, hogy hat fog implantátumon rögzítünk tizenkét tagú híd fogpótlást. Az fog implantátumok számának növelésével növeljük a fogsor stabilitását is. Ennek a stabilitásnak köszönhetően ezek a híd fogpótlások készülhetnek akár fémmentes cirkon-kerámia anyagból is, ami a legmagasabb esztétikai igényeket is kiszolgálhatja.

2 fogimplantátumos teljes fogsor

A teljes fogatlan állcsont ellátásának legköltségkímélőbb megoldása. Az állcsontba két fogimplantátumot ültetünk. A fogimplantátumokra egy speciális lokátor felépítményt helyezünk ami patent szerűen illeszkedik a fogsor belsejében kialakított rögzülő elembe. Ezzel a megoldással kivehető teljes fogsor készül, ami kihasználja az állcsontok adta támasztó lehetőségeket. A két implantátum segítségével megakadályozható, hogy billentő erők elmozdítsák a teljes fogsort beszéd és evés közben.

4 fogimplantátumos fogsor

Minél több fogimplantátum kerül behelyezésre, annál jobban lehet stabilizálni a fogsort. Négy implantátum beültetésével a teljes fogsor szinte teljesen mozdulatlan rágáskor és beszédkor. Mivel kivehetős megoldásról van szó, így nagyon könnyen tisztítható. Azoknak ajánljuk, akik kisebb anyagi ráfordítással szeretnék elérni, hogy a teljes fogsoruk kényelmesebb és stabilabb viselést tegyenek lehetővé.

4 fogimplantátumra csavarozott stég elemen rögzülő kivehető fogpótlás

Bár kivehetős megoldásról van szó, mégis úgy rögzül a fogsor mintha fix lenne. Annak köszönhető, hogy a stéges elemek nagyon erős tartást biztosítanak. Az erős rögzülés miatt a kivehetős fogsor részeit le lehet redukálni, így nem kell szájpadi támaszték sem. Főleg azoknak készítjük, akinek nem jó a kézügyességük és emiatt a szájban nehezen tisztítják meg a fogakat, vagy összetett harapási eltérések rehabilitációjára. Előnye, hogy könnyen tisztítható, a legstabilabb kivehetős megoldás és harapási rendellenességek ellátása biztonságosan megoldható.

Célunk minden esetben az, hogy a lehető legjobb megoldást nyújtsuk Önnek. Ennek érdekében a fogászati konzultáción figyelembe vesszük az egyedi igényeket és ennek megfelelően választjuk ki az Ön számára legmegfelelőbb megoldást. Nem kell mást tennie, mint jelentkezik konzultációra.

Legjobb ár-érték arányú megoldás teljes foghiány ellátására: All-on-4

Az All-on-4 elnevezésű eljárás igen népszerű a páciensek körében. Mindössze négy implantátum beültetésével tizenkét fogból álló rögzített híd készíthető. Az eljárás kiküszöböli a sokszor drága és hosszú gyógyulási idővel járó csontpótló beavatkozásokat és rögtön rögzített fogakat lehet készíteni. Ehhez az eljáráshoz használt fog implantátumokat azonnal meg lehet terhelni és már a gyógyulási idő alatt is rögzített híd pótlást lehet hordani. Ha szükséges fogeltávolítás, azt a fogbeültetéssel egy időben el lehet végezni.

Implantátum beültetés a ma ismert leginnovatívabb és legbiztosabb módon

Az implantátumos fogpótlások minden esetben komoly előkészületeket és tervezést igényelnek. Ezt követően a páciens egészségi állapotának és igényeinek leginkább megfelelő megoldást választjuk. Rendelőnkben évek óta dolgozunk digitális implantációs sablonokkal, de a hagyományos implantátum beültetés is elérhető.

Implantátum beültetés digitális technológiával

 

Implantátum beültetés hagyományos módszerrel

rögtön, a beültetés napján ideiglenes fogpótlást kap, ami azonnal terhelhető

terhelhetőség

lenyomatvételt követően pár nap múlva készül el az ideiglenes fogpótlás

3 hónap, azonnal ráhelyezett koronával

gyógyulási idő

3 hónap, kivehető fogpótlással, vagy anélkül

a digitális tervezésnek és ebből eredő tűpontos behelyezésnek köszönhetően a komplikációk és szövődmények lehetősége gyakorlatilag nulla

esetleges kockázatok

a manuálisan beültetett implantátum körül nagyobb eséllyel alakul ki fertőzés, vagy gyulladás, ami gátolhatja annak beépülését. Emellett idegkárosodás is előfordulhat

nincs utófájdalom, nincs duzzanat

műtéti terhelés

a szövetek regenerációja lassabb, ez idő alatt lüktető fájdalom és  duzzanat előfordulhat

az íny tökéletesen felveszi a fogat körülölelő formát, nincs szükség egyéb kezelésre

behelyezés után szükséges kezelések

varratszedés implantátum feltárás ínyformázás 

biztonságos, kiszámítható

előnyei

költségtakarékosabb

költségesebb

hátrányai

az emberi tényezőkből adódó bizonytalansági faktor magasabb

 

Implantátum beültetés digitális

technológiával

terhelhetőség

rögtön, a beültetés napján ideiglenes fogpótlást kap, ami azonnal terhelhető

gyógyulási idő

3 hónap, azonnal ráhelyezett koronával

esetleges

kockázatok

a digitális tervezésnek és ebből eredő tűpontos behelyezésnek köszönhetően a komplikációk és szövődmények lehetősége gyakorlatilag nulla

műtéti terhelés

nincs utófájdalom, nincs duzzanat

behelyezés után

szükséges

kezelések

az íny tökéletesen felveszi a fogat

körülölelő formát, nincs szükség egyéb kezelésre

előnyei

biztonságos, kiszámítható

hátrányai

költségesebb

 

Implantátum beültetés hagyományos módszerrel

terhelhetőség

lenyomatvételt követően pár nap múlva készül el az ideiglenes fogpótlás

gyógyulási idő

3 hónap, kivehető fogpótlással, vagy anélkül

esetleges

kockázatok

a manuálisan beültetett implantátum körül nagyobb eséllyel alakul ki fertőzés, vagy gyulladás,

ami gátolhatja annak beépülését. Emellett idegkárosodás is előfordulhat

műtéti terhelés

a szövetek regenerációja lassabb, ez idő alatt lüktető fájdalom és  duzzanat előfordulhat

behelyezés után

szükséges

kezelések

varratszedés implantátum feltárás ínyformázás

előnyei

költségtakarékosabb

hátrányai

az emberi tényezőkből adódó bizonytalansági faktor magasabb

A biztos siker - Digitális implantátum beültetés ajánlatunk

mely tartalmazza az alábbiakat:

 • 3D CT felvétel
 • implantációs műtét digitális megtervezése
 • digitális műtéti sablon megtervezése és 3D nyomtatása
 • ideiglenes fogpótlás fogorvosi és fogtechnikai díja
 • végleges fogpótlás fogorvosi és fogtechnikai díja

Gyakran Ismételt Kérdések

A Budai Fogászati és Implantológiai Centrum fizetős parkolási övezetben van. A rendelő előtt vagy a környező utcákban könnyen talál parkolóhelyet, 8:00-18:00 óra közt 200 ft/óra díjon. 3116-os parkoló zóna.
Sürgős esetben haladéktalanul kérjen időpontot elérhetőségünk valamelyikén és még aznap soron kívül fogadjuk Önt, hogy kínzó fogászati problémáját orvosoljuk. Itt tud időpontot kérni
Természetesen, rendelőnkben lehetőség van kártyás fizetésre. Valamennyi szolgáltató által kibocsátott kártya elfogadott nálunk. Az igen közkedvelt “paypass” és “ApplePay” szolgáltatás is elérhető. Van lehetőség továbbá, hogy deviza számlájához tartozó kártyával fizessen.
Az elszíneződött, sárgás fogak kialakulása mögött gyakran a fogkő és az elszínező anyagok lerakódása áll. Sokszor a megoldás egyszerűbb mint gondolná. Legtöbbször a professzionális tisztítás és Airflow kezelés gyönyörű eredményt hoz. Ha ennél is szebb végeredményt szeretne, akkor ajánljuk Önnek a biztonságos fogfehérítő eljárásokat. Itt részletesebben olvashat a fogfehérítésről
Mindig törekszünk arra, hogy pácienseink empatikus és családias légkörbe érkezzenek valamennyi kezelésük alkalmával. Első alkalommal megismerkedhet a kezelő orvosával, aki szakterülete specialistája. Mindenre kiterjedő konzultáció alkalmával meggyőződhet arról ,hogy mi lenne az Ön számára legmegfelelőbb kezelés.
Érdemes az első időpontra legalább 15 perccel korábban érkezni. Az első találkozás alkalmával végig kell menni egy dokumentációs kérdőíven, aminek megválaszolása olykor 15 perecet is igénybe vehet.
Rendelőnkben a legkorszerűbb érzéstelenítő anyagokat használjuk, így nem csak az érzéstelenítő hatása gyorsabb, de a kezelés utáni kellemetlen órákig tartó zsibbadást is fel tudjuk gyorsítani, így sokkal hamarabb távozik az érzéstelenítő szer lehetőséget teremtve az étkezésre.

Természetesen, rendelőnk szinte valamennyi egészségpénztárral partneri viszonyban áll. Többek között:

 • Patika Egészségpénztár
 • Új Pillér Egészségpénztár
 • OTP Egészségpénztár
 • MKB – Pannónia Egészség és Önsegélyező Pénztár
 • Prémium Egészségpénztár
 • Allianz Hungária Egészség-és Önsegélyező Pénztár
 • MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár
 • Generali Egészség- és Önsegélyező Pénztár

Amennyiben nem találja a fent felsorolt Egészségpénztárak között az Ön szolgáltatóját, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Lépjen kapcsolatba velünk elérhetőségünk egyikén a +36 70 771 5221 vagy az info@bmcfogaszat.hu e-mail címen és páciens koordinátoraink készségesen segítenek Önnek a megfelelő időpont kiválasztásában. Lehetőség van online időpontfoglalásra is, ehhez kattintson az online szeretnék időpontot kérni linkre.

A fogászati állapotfelmérés és kezelési terv készítésének egy meghatározó része, hogy modern képalkotó eljárással 2D röntgen vagy 3D CT felvételt készítünk. Ezeken a rendkívül részletgazdag felvételeken semmilyen elváltozás nem maradhat észrevétlen, legyen bármilyen kicsi is. A modern berendezéseknek köszönhetően a felvétel készítésének nagyon minimális a sugárterhelése, így használata biztonságos.

Tekintse meg akciós fogászati kezeléseinket akár 30%
KEDVEZMÉNNYEL!

Miért választanak minket pácienseink?

Empátiával fordulunk pácienseink felé

Számunkra mindig a páciens van a középpontban. Minden esetben arra törekszünk, hogy a lehető legjobb megoldást találjuk meg a pácienseink számára, figyelembe véve a páciens igényeit.

Teljes fogászati ellátás egy helyen

Legyen szó gyermekfogászatról, fogszabályzásról, általános fogászatról, vagy bonyolultabb fogbeültetésről, nálunk biztonságban lehet. Minden szakterületet lefedünk és a megfelelő szakorvos várja Önt.

Teljes körű felvilágosítás

Nagy hangsúlyt fektetünk pácienseink felvilágosítására. Nálunk a páciens bármikor kérdezhet és mi minden felmerülő kérdést tisztázunk. Így kezelési terveink átláthatóak és végig követhetőek, ami biztonságérzetet ad a pácienseknek.

Csúcsminőségű anyaghasználat

Csak a legkorszerűbb és legmodernebb anyagokat és eszközöket használjuk a kezelések során. A minőségben nem ismerünk kompromisszumot. A prémium kifejezés nálunk a kezelés minőségét jelzi és nem az árakat.

Magasan képzett orvos csapat

Rendelőnkben nemzetközileg is elismert fogorvosok dolgoznak. Rendszeresen vannak belső képzéseink, emellett állandó résztvevői vagyunk rangos hazai és elismert külföldi továbbképzéseknek is.

Nagyon jó ár-érték arány

Rendelőnk ár képzésében az játszik szerepet, hogy a csúcsminőségű kezeléseket elérhető áron kínáljuk pácienseinknek. Kompromisszumot csak az ár képzésben kötünk, a kezelés minőségében soha.

Google értékeléseink

Dalma Takács
Dalma Takács
2023-04-15
Nagyon kedvesek és segítőkészek. Mindig profi és fájdalommentes munkát végeznek. Én Dr. Kovács Mátéhoz szoktam járni és csakis ajánlani tudom.
Richard Simon
Richard Simon
2023-03-14
A legprofibb hely és környezet, szakmai tudásból sincs hiány. A kezeléseim alatt Dr. Borfai Diána kezei között maximális biztonságban éreztem magam, mindemellett teljeskörű tájékoztatást is kaptam . Hálás köszönet a doktornőnek és a BMC csapatának! Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Norbert Kövesdi
Norbert Kövesdi
2023-03-02
Profi és kedves ellátás! 5*
Kálmán Szűcs
Kálmán Szűcs
2023-02-28
Gyermekkoromtól fogva nagyon sok problémám volt a fogaimmal. Már 10 évesen megkaptam az első koronámat, amelyet számos követett. Jelenleg 58 éves vagyok és mondhatni nagyon sok benyomást gyűjtöttem össze a fogászati kezelések területén. Ajánlás útján kerültem a BMC fogászatra. Dr. Veszprémi Soma tanácsára a teljes felső fogsor pótlására az All-on-4 Implantátum rendszer mellett döntöttem. Soma mindent türelemmel elmagyarázott, hogy mit és miért csinál. Az egész több órás műtét szinte teljesen fájdalommentesen zajlott le mindenféle negatívum nélkül. Ami szintén fontos, hogy azonnal kaptam egy kirakat fogsort, az az egy napot sem kellet fog nélkül lennem. Most már elkészült a végleges fogsorom, ami tökéletesen jó, azonnal megszoktam, mintha mindig is ott lett volna. Köszönöm Dr. Veszprémi Somának és kedves munkatársainak Rékának és Csengének, hogy új dimenzióba helyezték, amit addig a fogászati kezelésekről tapasztaltam. Köszönöm még Andinak és Katának, akik recepciósként mindig kedvesen fogadtak. Amit láthattam a nagy hozzáértés, közvetlen ügyfélbarát légkör és profi munkavégzés. Mindenkinek csak ajánlani tudom még úgyis, hogy Debrecenből kellett a kezelésekre felutaznom.
Viktória Szpisják
Viktória Szpisják
2023-02-15
Az egész csapat professzionális, nagy tudású szakamberekből áll, akik nem mellesleg kedvesek és megértőek is! Külön kiemelném Dr. Veszprémi Somát, aki hatalmas empátiával kezeli pácienseit, részletesen elmagyarázza, hogy mi várható a beavatkozáson és türelmesen válaszol a felmerülő kérdésekre is.
Donát Kiss
Donát Kiss
2023-02-09
Fogkőszedésre mentem a klinikára. Nagy Csenge nagyon kedvesen, és részletesen tájékoztatott a kezelésről, és hasznos száj higiéniai tanácsokkal látott el. A kezelésről egy csomaggal távoztam aminek kifejezetten örülök. Igazából azért választottam ezt a klinikát, mert a Budai Magánklinikán már nagyon közvetlen, és tapasztalt szakemberek vizsgáltak engem, és nagyon örülök hogy ez most így volt. 🙂
Gyöngyi Simó
Gyöngyi Simó
2023-01-28
Szívből ajánlom mindenkinek a BMC Fogászatot!!! Kellemes környezet, profi csapat, kedvesség! Bölcsességfog fájdalommentes eltávolítása, félelem nélkül ☝️valóban létezik!!! Hálásan köszönöm az "élményt" Dr. Régeni Bélának és kedves munkatársának! 5⭐️
Barbara Borbély
Barbara Borbély
2023-01-28
Nagyon hálás vagyok!😍 Ha félsz olvasd végig!!! Dr. Raul Anita és Meggyes Réka munkája egyszerűen levettek egy akkora terhet a vállamról, hogy innentől kezdve, ha csak a szikrája merül fel a fogorvosnak, már jövök is hozzájuk! Gyerekkori traumával jelentkeztem be ide, fájó,lyukas foggal. Soha többet nem megyek máshová szerintem, csakis ide!😊 Vigyorogva jöttem ki a rendelőből, mintha kicseréltek volna. Egyáltalán nem fájt egy pillanatra sem, 2 fogam kellett majdnem gyökérkezelni, viszont meg tudták menteni őket, úgy, hogy kitisztították és betömték. Mindeközben nem is tudtam volna félni, a kedves Doktornő és Asszisztense folyamatosan tájékoztattak, hogy mi következik, mire számítsak. (Ráadásul úgy aludtam este mint a bunda, a frissen tömött fogaimmal, és másnap reggel sem erzetem Nagyon sokat jelentett nekem, ez volt az első kezelésem az incidens óta, és én sem hiszem el, de bejelentkeztem egy következő kezelésre is, minden félelem nélkül!! Bátran ajánlom, minden kétségem a fogorvosokkal kapcsolatban itt megszűnt!😊 Mégegyszer nagyon szépen köszönöm a precíz, hozzáértő munkát, minden tiszteletem az Önöké!
Zsuzsanna Bossànyi
Zsuzsanna Bossànyi
2023-01-10
Super nice staff and doctors. Me and my boyfriend go here to two different dentists and they both are not only kind but they make you feel safe and that their priority is indeed to give the best treatment. During the first free consultation they took their time to make sure we understand the possible treatments and differences. The environment is luxurious, always clean and the mood is always set. Definitely suggesting it to friends.
Balazs Pal
Balazs Pal
2022-12-16
Első élményem ezen a fogászaton, mert az előző megszűnt. Bölcsességfog-problémával kerestem fel őket, 1-2 napon belül kaptam időpontot konzultációra. Eltávolítást javasoltak, röntgen alapján nem a könnyű esetek közé tartozott. A "műtétre" korábbi élményekkel érkeztem és határozottan pozitív csalódással távoztam: a beavatkozás gördülékenyebb volt, mint pár éve a másik fogamnál, és fájdalommentes . Az orvos, kérésemre, folyamatosan kommentálta, hogy mit miért csinál. Az asszisztens szintén. Én már csak ilyen kíváncsi típus vagyok 🙂 A recepciós kedves, segítőkész. Mindannyian profik, csak ajánlani tudom a csapatot.

Budai Fogászati Centrum

Hétfő - Péntek: 8 - 20 óra

1117 Budapest, Fehérvári út 82.

Kapcsolat

  Kérem, bizonyítsa, hogy nem robot. Válassza ki a házat.

  Mi történik az
  időpontfoglalás után?

  01.

  Űrlap kitöltése

  Kérjük adja meg adatait, illetve válassza ki, hogy milyen kezelésre szeretne időpontot foglalni. Megjegyzésben kérjük jelezze felénk, hogy e-mailben vagy telefonon kereshetjük Önt.

  02.

  Időpont egyeztetés

  Páciens koordinátoraink, pár órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségeik egyikén.

  03.

  Visszaigazolás

  Időpont egyeztetés után megerősítő üzenetet kap email címére a megbeszélt időpontja részleteiről.

  Egészségpénztári partnereink