Teljes fogatlanság ellátása fogimplantátummal - Budai Fogászati és Implantológiai Centrum

Teljes fogatlanság ellátásának lehetőségei fogimplantátumokkal


Sajnos nagyon gyakran előfordul, hogy a az életkor előrehaladtával, vagy fogakat érintő agresszív gyulladások miatt a fogakat elveszítik. A teljes fogatlanságnak számos hátránya van, többek között: a rágási funkció elvesztése, gyomor és emésztőrendszer betegségeinek kialakulása, pszichés gátak kialakulása. A fogak elvesztésével megváltozik az arc szerkezete: beesett lesz az arc, az ajkak körül ráncok jelennek meg.

A fogászati implantáció elterjedésével számos lehetőség nyílik arra, hogy pótoljuk az elvesztett fogakat. A fogimplantátum beültetés egy biztonságos eljárás és segítségével újra élvezheti a fogak nyújtotta örömöket.

KÉRJEN IDŐPONTOT

Milyen megoldások léteznek?


All-on-4 fogimplantátumok

A fogatlan állcsontba beültetett mindössze négy fogimplantátumra tizenkét fogból álló rögzített híd helyezhető. A beültetést követően azonnal felhelyezhető a rögzített fogpótlás, így már szinte azonnal megszűnik a fogatlanság miatti kényelmetlenség. Aki teljes fogsorról vált All-on-4 fogimplantátumokra, megszabadul a fogsor szájpadot beborító részeitől, megszűnik a fogsor kiterjesztése miatti kényelmetlenség is.


All-on-6 fogimplantátumok

Ez az eljárás azt jelenti, hogy hat fog implantátumon rögzítünk tizenkét tagú híd fogpótlást. Az fog implantátumok számának növelésével növeljük a fogsor stabilitását is. Ennek a stabilitásnak köszönhetően ezek a híd fogpótlások készülhetnek akár fémmentes cirkon-kerámia anyagból is, ami a legmagasabb esztétikai igényeket is kiszolgálhatja.2 fogimplantátumos teljes fogsor

A teljes fogatlan állcsont ellátásának legköltségkímélőbb megoldása. Az állcsontba két fogimplantátumot ültetünk. A fogimplantátumokra egy speciális lokátor felépítményt helyezünk ami patent szerűen illeszkedik a fogsor belsejében kialakított rögzülő elembe. Ezzel a megoldással kivehető teljes fogsor készül, ami kihasználja az állcsontok adta támasztó lehetőségeket. A két implantátum segítségével megakadályozható, hogy billentő erők elmozdítsák a teljes fogsort beszéd és evés közben.


4 fogimplantátumos fogsor

Minél több fogimplantátum kerül behelyezésre, annál jobban lehet stabilizálni a fogsort. Négy implantátum beültetésével a teljes fogsor szinte teljesen mozdulatlan rágáskor és beszédkor. Mivel kivehetős megoldásról van szó, így nagyon könnyen tisztítható. Azoknak ajánljuk, akik kisebb anyagi ráfordítással szeretnék elérni, hogy a teljes fogsoruk kényelmesebb és stabilabb viselést tegyenek lehetővé.4 fogimplantátumra csavarozott stég elemen rögzülő kivehető fogpótlás

Bár kivehetős megoldásról van szó, mégis úgy rögzül a fogsor mintha fix lenne. Annak köszönhető, hogy a stéges elemek nagyon erős tartást biztosítanak. Az erős rögzülés miatt a kivehetős fogsor részeit le lehet redukálni, így nem kell szájpadi támaszték sem. Főleg azoknak készítjük, akinek nem jó a kézügyességük és emiatt a szájban nehezen tisztítják meg a fogakat, vagy összetett harapási eltérések rehabilitációjára. Előnye, hogy könnyen tisztítható, a legstabilabb kivehetős megoldás és harapási rendellenességek ellátása biztonságosan megoldható.


Célunk minden esetben az, hogy a lehető legjobb megoldást nyújtsuk Önnek. Ennek érdekében a fogászati konzultáción figyelembe vesszük az egyedi igényeket és ennek megfelelően választjuk ki az Ön számára legmegfelelőbb megoldást. Nem kell mást tennie, mint jelentkezik konzultációra.

Jelentkezem

Legjobb ár-érték arányú megoldás
teljes foghiány ellátására: All-on-4

Az All-on-4 elnevezésű eljárás igen népszerű a páciensek körében. Mindössze négy implantátum beültetésével tizenkét fogból álló rögzített híd készíthető. Az eljárás kiküszöböli a sokszor drága és hosszú gyógyulási idővel járó csontpótló beavatkozásokat és rögtön rögzített fogakat lehet készíteni. Ehhez az eljáráshoz használt fog implantátumokat azonnal meg lehet terhelni és már a gyógyulási idő alatt is rögzített híd pótlást lehet hordani. Ha szükséges fogeltávolítás, azt a fogbeültetéssel egy időben el lehet végezni.

KÉRJEN IDŐPONTOT

Implantátum beültetés a ma ismert leginnovatívabb és legbiztosabb módon

Az implantátumos fogpótlások minden esetben komoly előkészületeket és tervezést igényelnek. Ezt követően a páciens egészségi állapotának és igényeinek leginkább megfelelő megoldást választjuk. Rendelőnkben évek óta dolgozunk digitális implantációs sablonokkal, de a hagyományos implantátum beültetés is elérhető.
Implantátum beültetés digitális technológiával Implantátum beültetés hagyományos módszerrel
terhelhetőség rögtön, a beültetés napján ideiglenes fogpótlást kap, ami azonnal terhelhető lenyomatvételt követően pár nap múlva készül el az ideiglenes fogpótlás
gyógyulási idő 3 hónap, azonnal ráhelyezett koronával 3 hónap, kivehető fogpótlással, vagy anélkül
esetleges kockázatok a digitális tervezésnek és ebből eredő tűpontos behelyezésnek köszönhetően a komplikációk és szövődmények lehetősége gyakorlatilag nulla a manuálisan beültetett implantátum körül nagyobb eséllyel alakul ki fertőzés, vagy gyulladás, ami gátolhatja annak beépülését. Emellett idegkárosodás is előfordulhat.
műtéti terhelés nincs utófájdalom, nincs duzzanat a szövetek regenerációja lassabb, ez idő alatt lüktető fájdalom és duzzanat előfordulhat
behelyezés után szükséges kezelések az íny tökéletesen felveszi a fogat körülölelő formát, nincs szükség egyéb kezelésre varratszedés implantátum feltárás ínyformázás
előnyei biztonságos, kiszámítható költségtakarékosabb
hátrányai költségesebb az emberi tényezőkből adódó bizonytalansági faktor magasabb

A biztos siker - Digitális implantátum beültetés ajánlatunk

mely tartalmazza az alábbiakat
 • 3D CT felvétel
 • implantációs műtét digitális megtervezése
 • digitális műtéti sablon megtervezése és 3D nyomtatása
 • ideiglenes fogpótlás fogorvosi és fogtechnikai díja
 • végleges fogpótlás fogorvosi és fogtechnikai díja

Mindig arra törekszünk, hogy az Ön
igényeit szem előtt tartva a lehető legjobb
megoldást találjuk meg Ön számára.

BŐVEBBEN RÓLUNK

Gyakori kérdések

Hol lehet parkolni?
A Budai Fogászati és Implantológiai Centrum ingyenes parkolási övezetben van. A rendelő előtt vagy a környező utcákban lehet találni ingyenes parkolási lehetőséget. Tanácsoljuk, hogy az időpontja előtt győződjön meg arról, hogy pontosan tud érkezni a megbeszélt időpontra.
Mikor érkezzek az első időpontomra?
Érdemes az első időpontra legalább 15 perccel korábban érkezni. Az első találkozás alkalmával végig kell menni egy dokumentációs kérdőíven, aminek megválaszolása olykor 15 perecet is igénybe vehet.
Mi a teendő sürgős esetben?
Sürgős esetben haladéktalanul kérjen időpontot elérhetőségünk valamelyikén és még aznap soron kívül fogadjuk Önt, hogy kínzó fogászati problémáját orvosoljuk. Itt tud időpontot kérni
Fájni fog a kezelés?
Rendelőnkben a legkorszerűbb érzéstelenítő anyagokat használjuk, így nem csak az érzéstelenítő hatása gyorsabb, de a kezelés utáni kellemetlen órákig tartó zsibbadást is fel tudjuk gyorsítani, így sokkal hamarabb távozik az érzéstelenítő szer lehetőséget teremtve az étkezésre.
Tudok-e kártyával fizetni?
Természetesen, rendelőnkben lehetőség van kártyás fizetésre. Valamennyi szolgáltató által kibocsátott kártya elfogadott nálunk. Az igen közkedvelt "paypass" és "ApplePay" szolgáltatás is elérhető. Van lehetőség továbbá, hogy deviza számlájához tartozó kártyával fizessen.
Tudok-e egészségpénztári kártyával fizetni?

Természetesen, rendelőnk szinte valamennyi egészségpénztárral partneri viszonyban áll. Többek között:

 • Patika Egészségpénztár
 • Új Pillér Egészségpénztár
 • OTP Egészségpénztár
 • MKB – Pannónia Egészség és Önsegélyező Pénztár
 • Prémium Egészségpénztár
 • Allianz Hungária Egészség-és Önsegélyező Pénztár
 • MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár
 • Generali Egészség- és Önsegélyező Pénztár

Amennyiben nem találja a fent felsorolt Egészségpénztárak között az Ön szolgáltatóját, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Mitől lesznek fehérebbek a fogaim?
Az elszíneződött, sárgás fogak kialakulása mögött gyakran a fogkő és az elszínező anyagok lerakódása áll. Sokszor a megoldás egyszerűbb mint gondolná. Legtöbbször a professzionális tisztítás és Airflow kezelés gyönyörű eredményt hoz. Ha ennél is szebb végeredményt szeretne, akkor ajánljuk Önnek a biztonságos fogfehérítő eljárásokat. Itt részletesebben olvashat a fogfehérítésről
Hogyan kapok időpontot?

Lépjen kapcsolatba velünk elérhetőségünk egyikén a +36 70 771 5221 vagy az info@bmcfogaszat.hu e-mail címen és páciens koordinátoraink készségesen segítenek Önnek a megfelelő időpont kiválasztásában. Lehetőség van online időpontfoglalásra is, ehhez kattintson az online szeretnék időpontot kérni linkre.

Mi vár rám az első alkalommal a fogászaton?
Mindig törekszünk arra, hogy pácienseink empatikus és családias légkörbe érkezzenek valamennyi kezelésük alkalmával. Első alkalommal megismerkedhet a kezelő orvosával, aki szakterülete specialistája. Mindenre kiterjedő konzultáció alkalmával meggyőződhet arról ,hogy mi lenne az Ön számára legmegfelelőbb kezelés.
Miert van szükség röntgen vagy 3D felvételre?
A fogászati állapotfelmérés és kezelési terv készítésének egy meghatározó része, hogy modern képalkotó eljárással 2D röntgen vagy 3D CT felvételt készítünk. Ezeken a rendkívül részletgazdag felvételeken semmilyen elváltozás nem maradhat észrevétlen, legyen bármilyen kicsi is. A modern berendezéseknek köszönhetően a felvétel készítésének nagyon minimális a sugárterhelése, így használata biztonságos.

Google értékeléseink


Esther Komonyi
Esther Komonyi
2022-01-02
A legjobb fogorvos,akit valaha làttam...
Cargo Bazsi
Cargo Bazsi
2021-11-03
Soha nem láttam ilyen profi fogászatot ,rendkívül kedvesek és udvariasak ! Szakmailag szerintem a legjobbak ! Itt megragadom az alkalmat hogy mégegyszer megköszönjem Veszprémi doktor úrnak hogy a lehetetlent is megoldotta ! Csak ajánlani tudom őket ! Ár és szakmai arányban a legjobbak ! 🙌 Ha szép fogakat akartok gyertek ide !👍
Ilyés Angella
Ilyés Angella
2021-10-15
Szakmailag, emberileg kifogásolhatatlan csapat! Mindenki nagyon kedves és együttérző, türelmes. Még soha nem mentem ilyen szívesen fogászatra és távoztam boldogabban!
Anita Onáka
Anita Onáka
2021-08-31
Profi, betegközpontú, rendkívül kedves és emberies csapat. Legnagyobb félelmeimmel mentem el hozzájuk foghúzásra, és minden túlzás nélkül mondhatom, hogy teljesen fájdalommentes volt az egész procedúra. Mindenről kaptam tájékoztatást, és minden kérdésemre kielégítő választ. Ajánlom mindenkinek, csodálatos csapat! :)
Gábor Basa
Gábor Basa
2021-07-13
Dr. Király Evelin a legjobb :) profizmus, kedvesség, empátia. Az összes kezelés abszolút pozítiv élmény volt.
Ilona Horváth
Ilona Horváth
2021-07-12
Életem során sajnos nagyon sokszor kellett fogorvoshoz mennem, de soha nem találkoztam még ilyen kedves, elhivatott, betegközpontú, kimagasló szakmaisággal rendelkező csapattal. Több hónapja tartó kezelésem lassan a végéhez ér (szinte már hiányozni fog:)), így ezúton is nagyon köszönöm Petzke Anna doktornő végtelen türelmét, hogy akkor is mosolygott, amikor mégis meggondoltam magam egy-egy eldöntött kezelést illetően, és abból hozta ki a legtöbbet, amit anyagilag megengedhettem magamnak. Csak ajánlani tudom mindenkinek, nem fognak csalódni.
Margit Garcia
Margit Garcia
2021-07-07
I was searching for a good dentist in Budapest and was referred to Dr. Veszprémi. This doctor and his staff were great. Everybody was very friendly and they really made me feel comfortable since I was scared of getting an implant. Dr. Veszprémi took his time to explain everything in detail and also my options since i didn't have enough bone structure. I didn't feel any pain at all and he communicated every step during placing the implant. My visit to this dental office took my fear of any future dental treatments and I will definitely choose Dr. Veszprémi for all my dental needs. Thank you for this outstanding experience and great prices.
Krisztián Kocsis
Krisztián Kocsis
2021-06-24
A legjobb fogorvosi rendelő Budapesten. Őszintén tudom ajánlani a szolgáltatásaikat. Midnenki nagyon kedves, mosolygós és segítőkész. Dr Veszprémi Soma csodálatos munkát végez asszisztensével Csengével együtt. Mindig elmagyarázza részletesen mit csinál és mire számíthatok.
Tamás Csala
Tamás Csala
2021-06-08
Szerencsém, hogy a BMC Dental van hozzám a legközelebb. Kedvesek segítőkészek és a beavatkozás fájdalommentes volt! Dr. Veszprémi Soma és asszisztense Nagy Csenge remekül helyrehozták fogamat aminek már gondolatban búcsút intettem. Köszönöm!
Péter Ébel
Péter Ébel
2021-05-13
Dr Petzke Anna a doktornőm, mindig profi és gyors a kezelés. Az ember elfelejti hogy fogászaton ül, olyan idilli a hangulat. A csapat mindig nagyon kedves és mosolygós, bár most a maszktól csak a mosolygós szemeket látni de az is bőven elég :D Nem volt még soha panaszom, még az érzéstelenítő injekciót se lehet soha érezni.. ajánlom :)

Budai Fogászati Centrum

 

Kérjen időpontot, online

Hétfőtől péntekig 8:00-19:00 között rendelünk, de kérhet időpontot online a nap bármely percében!

  Kérem, bizonyítsa, hogy nem robot. Válassza ki a csillagot.


  Mi történik az időpontfoglalás után?

  Teljes fogatlanság ellátása fogimplantátummal

  Űrlap kitöltése

  Kérjük adja meg adatait, illetve válassza ki, hogy milyen kezelésre szeretne időpontot foglalni. Megjegyzésben kérjük jelezze felénk, hogy e-mailben vagy telefonon kereshetjük Önt.
  Teljes fogatlanság ellátása fogimplantátummal

  Időpont egyeztetés

  Páciens koordinátoraink, pár órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségeik egyikén.
  Teljes fogatlanság ellátása fogimplantátummal

  Visszaigazolás

  Időpont egyeztetés után megerősítő üzenetet kap email címére a megbeszélt időpontja részleteiről.  

  Egészségpénztári Partnereink