Foghiány pótlása fogászati híddal - Budai Fogászati és Implantológiai Centrum

Önbizalomhiány
foghiány esetén


Hiányzó fogak nagyban rontják a megjelenésünket. Főleg, ha a foghiány látható helyen van. Mosolygáskor, beszédkor szembetűnő, ha hiányzik egy-egy fog. Egy idő után óhatatlanul is romlik az önbizalom. Kevesebbet mosolyognak a foghiánnyal küzdők és szociális kapcsolatokra is negatív hatással van. A fogak épsége hozzájárul a mások által kialakított képhez. Ezt a képet tudja rontani, ha hiányoznak a fogak.

KÉRJEN IDŐPONTOT

Egészségügyi kockázatok


Az esztétikum mellett tartós foghiány esetén egyéb egészségügyi kockázatokkal is számolni kell. A fogak a rágásban vesznek részt, ami fontos szerepet tölt be a táplálék megemésztésében. A nem kellően megrágott falat a gyomor-, bél traktus megbetegedését vonhatja maga után.

KÉRJEN IDŐPONTOT

Foghiány következményei


Minél hosszabb ideig áll fenn a foghiány, annál komolyabb következményekkel kell számolni. A foghiány helyén az állcsont elvékonyodhat, ami miatt később csak csontpótló beavatkozás után lehet implantátumot beültetni. Szélsőséges esetben ez az elváltozás ki is zárhatja a műgyökér beültetését. Előfordulhat, hogy a hiány melletti fog bedől a hiányzó fog helyére, akadályozva ezzel a későbbi fogpótlás elvégzésének sikerességét. Gyakori tünet még, hogy a hiánnyal szembeni fog kiemelkedik a helyéről, mintha meghosszabodna, megváltoztatva ezzel a fogak érintkezését és így egy rendkívül kedvezőtlen szituációt eredményez.

KÉRJEN IDŐPONTOT

Mi is az a fogászati híd?


A fogászati híd egy fogtechnikai laboratóriumban fogtechnikus mester által készülő fogpótlás. A hiányt határoló fogak vagy implantátumok szolgálnak pillérként. Ezeken a pilléreken lévő koronákat kötik össze a hiányt pótló hídtagokkal. A legrövidebb híd három részből áll. A két végén a pillérek, közöttük pedig a híd tag. A fogászati hidakkal egy, vagy akár több fogat is lehet pótolni. Fogakra ragasztott híd lehet az implantátum beültetés alternatívája is, de akár kettő, vagy több implantátumra is készülhet fogászati híd pótlás. A fogászati híd pótlás minden esetben rögzített megoldás, behelyezés után tartósan a szájban van. Ezzel az eljárással tökéletesen vissza lehet adni az eredeti fog látszatát.

KÉRJEN IDŐPONTOT

Milyen anyagokból és milyen eljárással
készülhet fogászati híd?


Fémvázra égetett porcelán

Rendelőnkben a fémvázas porcelán hidak is ma már minden esetben CAD-CAM eljárással készülnek. ( Ez az eljárás kiváltotta az elavult fémöntési technikát, amit még sajnos széles körben alkalmaznak olcsó előállítása miatt. ) Ez azt jelenti, hogy egy számítógépes szoftver segítségével tervezik meg és számítógép vezérelt gép állítja elő. Az előállítás lézer szinteres technológiával történik, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy fém por szemcséket lézersugarak „hegesztenek” össze. A végeredmény tartós.


Esztétikus anyagból

Az esztétikus fogászati hidak minden esetben CAD-CAM eljárással készülnek. Ez azt jelenti, hogy egy számítógépes szoftver segítségével tervezik meg és számítógép vezérelt gép állítja elő. Az így elkészült fogászati hidak mikron pontosságúak. A precíziós gépesített előállításnak köszönhetően a végeredmény nagyon tartós és magas minőségi standardokkal rendelkezik.Teljesen cirkon

Cirkónium-dioxidból készül. Rendkívül ellenálló anyag, szinte sosem sérül vagy reped. A kívánt fog színre lehet festeni, így lesz esztétikus. Főleg a hátsó rágó fogak pótlására használjuk.

Cirkon váz kerámia leplezéssel

Szintén cirkónium-dioxid adja a fogkorona vázát. Erre a vázra rétegződik a kerámiát. Ezzel az eljárással lehet egyénre szabni a fogszínt, így bármely fogtípusnál kiválóan alkalmazható. Nagyon tartós és esztétikus eredmény érhető el. Bármely régióban alkalmazható magas esztétikuma miatt.

Fogászati híd saját fogakra rögzítve


A foghiány melletti fogak bevonásával is elkészülhet a fogászati híd pótlás. Ebben az esetben a fogakat preparáljuk, hogy a fogmű felhelyezhető legyen és biztonsággal tartsák a hiányt pótló híd tagot. Előnye, hogy gyorsan elkészíthető, akár pár nap leforgása alatt. Olykor az implantátum beültetésének alternatívájaként alkalmazzuk. Költségkímélő megoldás.

KÉRJEN IDŐPONTOT

Fogászati híd fog implantátumra (műgyökérre) rögzítve


Nagyobb vagy teljes foghiány esetén a hiány helyére kettő, négy vagy hat implantátumot ültetünk be. A beépült implantátumokra készül el a hídpótlás. Teljes mértékben rögzített megoldás, azt eltávolítani nem lehet. Sok esetben kiváltja a korábbi kivehető protéziseket. Az implantáció elterjedése tette lehetővé, hogy széles körben alkalmazható legyen. Nagy népszerűségnek örvend, mivel ezzel az eljárással lehet legjobban visszaadni a természetes fogak funkcióját és esztétikumát.

A ma elérhető legmodernebb eljárás a Nobel Biocare implantátum gyártó cég által kifejlesztett Procera fogpótlások. A Procera termékcsalád a Nobel Biocare saját robotizált fogtechnikai gyárában készül. Ezek a fogpótlások Nobel Biocare implantátumokra készülnek és garantálják a leghosszabb időtartamot. Az így készült fogművekre a cég világ garanciát vállal. Mind a fogpótlásra, mind az implantátumra.

KÉRJEN IDŐPONTOT

Mindig arra törekszünk, hogy az Ön
igényeit szem előtt tartva a lehető legjobb
megoldást találjuk meg Ön számára.

BŐVEBBEN RÓLUNK

Gyakori kérdések

Hol lehet parkolni?
A Budai Fogászati és Implantológiai Centrum ingyenes parkolási övezetben van. A rendelő előtt vagy a környező utcákban lehet találni ingyenes parkolási lehetőséget. Tanácsoljuk, hogy az időpontja előtt győződjön meg arról, hogy pontosan tud érkezni a megbeszélt időpontra.
Mikor érkezzek az első időpontomra?
Érdemes az első időpontra legalább 15 perccel korábban érkezni. Az első találkozás alkalmával végig kell menni egy dokumentációs kérdőíven, aminek megválaszolása olykor 15 perecet is igénybe vehet.
Mi a teendő sürgős esetben?
Sürgős esetben haladéktalanul kérjen időpontot elérhetőségünk valamelyikén és még aznap soron kívül fogadjuk Önt, hogy kínzó fogászati problémáját orvosoljuk. Itt tud időpontot kérni
Fájni fog a kezelés?
Rendelőnkben a legkorszerűbb érzéstelenítő anyagokat használjuk, így nem csak az érzéstelenítő hatása gyorsabb, de a kezelés utáni kellemetlen órákig tartó zsibbadást is fel tudjuk gyorsítani, így sokkal hamarabb távozik az érzéstelenítő szer lehetőséget teremtve az étkezésre.
Tudok-e kártyával fizetni?
Természetesen, rendelőnkben lehetőség van kártyás fizetésre. Valamennyi szolgáltató által kibocsátott kártya elfogadott nálunk. Az igen közkedvelt "paypass" és "ApplePay" szolgáltatás is elérhető. Van lehetőség továbbá, hogy deviza számlájához tartozó kártyával fizessen.
Tudok-e egészségpénztári kártyával fizetni?

Természetesen, rendelőnk szinte valamennyi egészségpénztárral partneri viszonyban áll. Többek között:

 • Patika Egészségpénztár
 • Új Pillér Egészségpénztár
 • OTP Egészségpénztár
 • MKB – Pannónia Egészség és Önsegélyező Pénztár
 • Prémium Egészségpénztár
 • Allianz Hungária Egészség-és Önsegélyező Pénztár
 • MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár
 • Generali Egészség- és Önsegélyező Pénztár

Amennyiben nem találja a fent felsorolt Egészségpénztárak között az Ön szolgáltatóját, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Mitől lesznek fehérebbek a fogaim?
Az elszíneződött, sárgás fogak kialakulása mögött gyakran a fogkő és az elszínező anyagok lerakódása áll. Sokszor a megoldás egyszerűbb mint gondolná. Legtöbbször a professzionális tisztítás és Airflow kezelés gyönyörű eredményt hoz. Ha ennél is szebb végeredményt szeretne, akkor ajánljuk Önnek a biztonságos fogfehérítő eljárásokat. Itt részletesebben olvashat a fogfehérítésről
Hogyan kapok időpontot?

Lépjen kapcsolatba velünk elérhetőségünk egyikén a +36 70 771 5221 vagy az info@bmcfogaszat.hu e-mail címen és páciens koordinátoraink készségesen segítenek Önnek a megfelelő időpont kiválasztásában. Lehetőség van online időpontfoglalásra is, ehhez kattintson az online szeretnék időpontot kérni linkre.

Mi vár rám az első alkalommal a fogászaton?
Mindig törekszünk arra, hogy pácienseink empatikus és családias légkörbe érkezzenek valamennyi kezelésük alkalmával. Első alkalommal megismerkedhet a kezelő orvosával, aki szakterülete specialistája. Mindenre kiterjedő konzultáció alkalmával meggyőződhet arról ,hogy mi lenne az Ön számára legmegfelelőbb kezelés.
Miert van szükség röntgen vagy 3D felvételre?
A fogászati állapotfelmérés és kezelési terv készítésének egy meghatározó része, hogy modern képalkotó eljárással 2D röntgen vagy 3D CT felvételt készítünk. Ezeken a rendkívül részletgazdag felvételeken semmilyen elváltozás nem maradhat észrevétlen, legyen bármilyen kicsi is. A modern berendezéseknek köszönhetően a felvétel készítésének nagyon minimális a sugárterhelése, így használata biztonságos.

Miért választanak
minket pácienseink?Google értékeléseink


Esther Komonyi
Esther Komonyi
2022-01-02
A legjobb fogorvos,akit valaha làttam...
Cargo Bazsi
Cargo Bazsi
2021-11-03
Soha nem láttam ilyen profi fogászatot ,rendkívül kedvesek és udvariasak ! Szakmailag szerintem a legjobbak ! Itt megragadom az alkalmat hogy mégegyszer megköszönjem Veszprémi doktor úrnak hogy a lehetetlent is megoldotta ! Csak ajánlani tudom őket ! Ár és szakmai arányban a legjobbak ! 🙌 Ha szép fogakat akartok gyertek ide !👍
Ilyés Angella
Ilyés Angella
2021-10-15
Szakmailag, emberileg kifogásolhatatlan csapat! Mindenki nagyon kedves és együttérző, türelmes. Még soha nem mentem ilyen szívesen fogászatra és távoztam boldogabban!
Anita Onáka
Anita Onáka
2021-08-31
Profi, betegközpontú, rendkívül kedves és emberies csapat. Legnagyobb félelmeimmel mentem el hozzájuk foghúzásra, és minden túlzás nélkül mondhatom, hogy teljesen fájdalommentes volt az egész procedúra. Mindenről kaptam tájékoztatást, és minden kérdésemre kielégítő választ. Ajánlom mindenkinek, csodálatos csapat! :)
Gábor Basa
Gábor Basa
2021-07-13
Dr. Király Evelin a legjobb :) profizmus, kedvesség, empátia. Az összes kezelés abszolút pozítiv élmény volt.
Ilona Horváth
Ilona Horváth
2021-07-12
Életem során sajnos nagyon sokszor kellett fogorvoshoz mennem, de soha nem találkoztam még ilyen kedves, elhivatott, betegközpontú, kimagasló szakmaisággal rendelkező csapattal. Több hónapja tartó kezelésem lassan a végéhez ér (szinte már hiányozni fog:)), így ezúton is nagyon köszönöm Petzke Anna doktornő végtelen türelmét, hogy akkor is mosolygott, amikor mégis meggondoltam magam egy-egy eldöntött kezelést illetően, és abból hozta ki a legtöbbet, amit anyagilag megengedhettem magamnak. Csak ajánlani tudom mindenkinek, nem fognak csalódni.
Margit Garcia
Margit Garcia
2021-07-07
I was searching for a good dentist in Budapest and was referred to Dr. Veszprémi. This doctor and his staff were great. Everybody was very friendly and they really made me feel comfortable since I was scared of getting an implant. Dr. Veszprémi took his time to explain everything in detail and also my options since i didn't have enough bone structure. I didn't feel any pain at all and he communicated every step during placing the implant. My visit to this dental office took my fear of any future dental treatments and I will definitely choose Dr. Veszprémi for all my dental needs. Thank you for this outstanding experience and great prices.
Krisztián Kocsis
Krisztián Kocsis
2021-06-24
A legjobb fogorvosi rendelő Budapesten. Őszintén tudom ajánlani a szolgáltatásaikat. Midnenki nagyon kedves, mosolygós és segítőkész. Dr Veszprémi Soma csodálatos munkát végez asszisztensével Csengével együtt. Mindig elmagyarázza részletesen mit csinál és mire számíthatok.
Tamás Csala
Tamás Csala
2021-06-08
Szerencsém, hogy a BMC Dental van hozzám a legközelebb. Kedvesek segítőkészek és a beavatkozás fájdalommentes volt! Dr. Veszprémi Soma és asszisztense Nagy Csenge remekül helyrehozták fogamat aminek már gondolatban búcsút intettem. Köszönöm!
Péter Ébel
Péter Ébel
2021-05-13
Dr Petzke Anna a doktornőm, mindig profi és gyors a kezelés. Az ember elfelejti hogy fogászaton ül, olyan idilli a hangulat. A csapat mindig nagyon kedves és mosolygós, bár most a maszktól csak a mosolygós szemeket látni de az is bőven elég :D Nem volt még soha panaszom, még az érzéstelenítő injekciót se lehet soha érezni.. ajánlom :)

Budai Fogászati Centrum

 

Kérjen időpontot, online

Hétfőtől péntekig 8:00-19:00 között rendelünk, de kérhet időpontot online a nap bármely percében!

  Kérem, bizonyítsa, hogy nem robot. Válassza ki a fát.


  Mi történik az időpontfoglalás után?

  Foghiányok pótlása

  Űrlap kitöltése

  Kérjük adja meg adatait, illetve válassza ki, hogy milyen kezelésre szeretne időpontot foglalni. Megjegyzésben kérjük jelezze felénk, hogy e-mailben vagy telefonon kereshetjük Önt.
  Foghiányok pótlása

  Időpont egyeztetés

  Páciens koordinátoraink, pár órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségeik egyikén.
  Foghiányok pótlása

  Visszaigazolás

  Időpont egyeztetés után megerősítő üzenetet kap email címére a megbeszélt időpontja részleteiről.  

  Egészségpénztári Partnereink