1117 Budapest, Fehérvári út 82.

Gyermekfogászat – Gyermekfogszabályozás

gyermekfogaszabiSlider

Rendelőnkben nagy hangsúlyt fektetünk a gyermekek
fogászati kezelésére és fogszabályozásra.

Rendelőnkben teljes körű gyermekfogászati ellátást végzünk. A tejfogak kezelése mellett gyerek
fogszabályzóval is foglalkozunk. Az idejében, akár már négy éves korban elkezdődött fogszabályzó
kezeléssel sokkal hatásosabban lehet kezelni a fogazati és állcsontfejlődési rendellenességeket.

Gyermek fogszabályozás

Fogszabályozással a fogak és állcsontok rendellenes pozícióját tudjuk megváltoztatni. Sajnos csak nagyon keveseknek adatik meg, hogy fogaik a megfelelő helyen vannak és a többi foggal való érintkezése is ideális.

Ma már a modern eljárásokkal és készülékekkel kíméletesen és a korábbiaknál gyorsabban lehet a fogak pozícióján változtatni. Gyermekkorban elkezdett kezeléssel kíméletesebben és szélesebb körben tudunk a fogak fejlődésén javítani.

Nem lehet elég korán elkezdeni a fogszabályozást. Már a fogváltást megelőzően is lehet olyan fogszabályzót hordani, ami irányítja az állcsontok és izmok fejlődését. Egészen kis kortól érdemes látogatni a fogszabályozó rendelést, hogy a megfelelő időben kezdődjön meg a kezelés.

Gyerekkorban amíg az állcsontok fejlődnek lehetőségünk van olyan változtatásokra is amiket  később, a csontnövekedés befejeztével csak műtéti beavatkozásokkal lehet korrigálni. Ezért nagy a jelentősége, hogy még a csontnövekedés idejében elkezdődjön a fogszabályozó kezelés. A száj körüli izmok is nagyban befolyásolják az állcsontok és fogak fejlődését. Kis korban viszonylag  egyszerűen lehet korrigálni azok eltérő működését.

A cumizás vagy ujjszopás szintén negatív hatással van az egészséges fejlődésre. Idejében
megkezdett fogszabályozó kezeléssel ezen káros szokások hatásai visszafordíthatóak. Öröklött tényezők, mint a szűk fogív, a szájpad nem ideális formája vagy alsó és felső állcsont nem megfelelő illeszkedése is komoly problémákat okozhatnak felnőtt korban.

Gyermekek jövője a szülők kezében van. Gyermekkorban elkezdett fogszabályozásnál a fogak és arc harmonikusan fejlődnek, így a növekedés befejeztével szabályos arcforma nyerhető. Nem kell félni később attól sem, hogy rágási és funkcionális problémákkal kell küzdeni.

Mikor kell elkezdeni a fogszabályozó kezelést?

Érdemes minél korábban felkeresni a rendelőt és fogszabályzó konzultáción részt venni. Négy éves kortól már hatásosan lehet befolyásolni a fogak és az állcsontok növekedését. Fontos, hogy minél hamarabb tiszta képek kapjon, hogy gyermekének mire van szüksége ahhoz, hogy fogai egészségesen fejlődjenek. Minél később kerül gyermeke fogszabályzó szakorvoshoz, annál bonyolultabb a kialakult rendellenességeket kezelni.

Fáj-e a fogszabályozó kezelés?

Nem! Kis korban a hangsúly a rendellenességek észrevételén van. Jó tisztában lenni azzal, hogy milyen problémák merülhetnek fel a fejlődés és fogváltás során. A kezelések legtöbbszőr kivehető készülékekkel vagy kivehető trénerekkel kezdődnek. Ezek segítségével lehet irányítani a megfelelő állcsontfejlődést, mi később kihat a helyes fogváltásra is.

Gyermekkorban használt fogszabályozó készülékek:

Myofunkcionális trénerek

Ez az egyszerű fogszabályozó nagyon hasznos a korai stádiumban. Már a tejfogazat meglétekor elkezdhető. A gyermek könnyen hozzá tud szokni és egyáltalán nem jár semmilyen fájdalommal viselése.
Segítségével a szájkörüli izmok „edzésével” javítja a fejlődést. Segít leszoktatni a gyereket a cumizásról, ujjszopásról. Hordásával kiküszöbölhető a későbbi fogszabályozási célú fogeltávolítás. Sokkal kisebb eséllyel kell később rögzített fogszabályzót hordani. Az állcsontok egymáshoz viszonyított helyes fejlődését elősegítő.

Kivehető fogszabályozó

A köznyelvben éjszakai fogszabályzóként ismert. Sajnos az elnevezés nem helyes, mert ezeket a készülékeket minél többet (nappal is) kell hordani. Mivel kivehetős készülékről beszélünk nagy előnye, hogy könnyen tisztítható és hamar hozzá lehet szokni. A kivehetős készülékeket mindig egyénre szabottan készítjük. Segítségükkel irányítani lehet a maradó fogak fejlődését és az állcsont fejlődést is. Használata közben elengedhetetlen a rendszeres szakorvosi kontroll. Ezeket a készülékeket is időközönként aktiválni kell, hogy hatásosan működjenek.

Rögzített fogszabályozó

Rögzített fogszabályzóval összetett fogmozgatást tudunk véghez vinni. A fogakra ragasztott tappancsok segítségével irányítottan tudjuk befolyásolni a fogak helyes fejlődését, hogy a megfelelő fog pozícióba kerüljenek.

Láthatatlan fogszabályozó gyerekeknek – Invisalign Teen

A világhírű amerikai Invisalign cég a legismertebb a láthatatlan fogszabályzás területén. Már a kilencvenes évektől foglalkoznak láthatatlan fogszabályozással. Ma már a felnőttek mellet a gyermekek is részesülhetnek az Invisalign láthatatlan fogszabályzó nyújtotta előnyökben. Az Invisalign egyedi módon a fogak digitalizálásával számítógépes szoftver segítségével tervezi meg a fogszabályozó kezelést. Ennek megfelelően gyártja le az egyedi átlátszó fóliákat. Ezeket a fóliákat hordva és hetente cserélve történik meg a fogmozgatás. A kezelés megkezdésekor rendelkezésre állnak a szükséges sinek, így azokat otthon lehet cserélgetni. A végeredmény kiszámíthatóbb és szinte pontosan megmondható a kezelés várható időtartama. Amennyiben szeretne jobban megismerni az Invisalign láthatatlan fogszabályozó kezelést, kérem kattintson ide.

Gyakran Ismételt Kérdések

A Budai Fogászati és Implantológiai Centrum fizetős parkolási övezetben van. A rendelő előtt vagy a környező utcákban könnyen talál parkolóhelyet, 8:00-18:00 óra közt 200 ft/óra díjon. 3116-os parkoló zóna.
Sürgős esetben haladéktalanul kérjen időpontot elérhetőségünk valamelyikén és még aznap soron kívül fogadjuk Önt, hogy kínzó fogászati problémáját orvosoljuk. Itt tud időpontot kérni
Természetesen, rendelőnkben lehetőség van kártyás fizetésre. Valamennyi szolgáltató által kibocsátott kártya elfogadott nálunk. Az igen közkedvelt “paypass” és “ApplePay” szolgáltatás is elérhető. Van lehetőség továbbá, hogy deviza számlájához tartozó kártyával fizessen.
Az elszíneződött, sárgás fogak kialakulása mögött gyakran a fogkő és az elszínező anyagok lerakódása áll. Sokszor a megoldás egyszerűbb mint gondolná. Legtöbbször a professzionális tisztítás és Airflow kezelés gyönyörű eredményt hoz. Ha ennél is szebb végeredményt szeretne, akkor ajánljuk Önnek a biztonságos fogfehérítő eljárásokat. Itt részletesebben olvashat a fogfehérítésről
Mindig törekszünk arra, hogy pácienseink empatikus és családias légkörbe érkezzenek valamennyi kezelésük alkalmával. Első alkalommal megismerkedhet a kezelő orvosával, aki szakterülete specialistája. Mindenre kiterjedő konzultáció alkalmával meggyőződhet arról ,hogy mi lenne az Ön számára legmegfelelőbb kezelés.
Érdemes az első időpontra legalább 15 perccel korábban érkezni. Az első találkozás alkalmával végig kell menni egy dokumentációs kérdőíven, aminek megválaszolása olykor 15 perecet is igénybe vehet.
Rendelőnkben a legkorszerűbb érzéstelenítő anyagokat használjuk, így nem csak az érzéstelenítő hatása gyorsabb, de a kezelés utáni kellemetlen órákig tartó zsibbadást is fel tudjuk gyorsítani, így sokkal hamarabb távozik az érzéstelenítő szer lehetőséget teremtve az étkezésre.

Természetesen, rendelőnk szinte valamennyi egészségpénztárral partneri viszonyban áll. Többek között:

 • Patika Egészségpénztár
 • Új Pillér Egészségpénztár
 • OTP Egészségpénztár
 • MKB – Pannónia Egészség és Önsegélyező Pénztár
 • Prémium Egészségpénztár
 • Allianz Hungária Egészség-és Önsegélyező Pénztár
 • MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár
 • Generali Egészség- és Önsegélyező Pénztár

Amennyiben nem találja a fent felsorolt Egészségpénztárak között az Ön szolgáltatóját, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Lépjen kapcsolatba velünk elérhetőségünk egyikén a +36 70 771 5221 vagy az info@bmcfogaszat.hu e-mail címen és páciens koordinátoraink készségesen segítenek Önnek a megfelelő időpont kiválasztásában. Lehetőség van online időpontfoglalásra is, ehhez kattintson az online szeretnék időpontot kérni linkre.

A fogászati állapotfelmérés és kezelési terv készítésének egy meghatározó része, hogy modern képalkotó eljárással 2D röntgen vagy 3D CT felvételt készítünk. Ezeken a rendkívül részletgazdag felvételeken semmilyen elváltozás nem maradhat észrevétlen, legyen bármilyen kicsi is. A modern berendezéseknek köszönhetően a felvétel készítésének nagyon minimális a sugárterhelése, így használata biztonságos.

Tekintse meg akciós fogászati kezeléseinket akár 30%
KEDVEZMÉNNYEL!

Miért választanak minket pácienseink?

Empátiával fordulunk pácienseink felé

Számunkra mindig a páciens van a középpontban. Minden esetben arra törekszünk, hogy a lehető legjobb megoldást találjuk meg a pácienseink számára, figyelembe véve a páciens igényeit.

Teljes fogászati ellátás egy helyen

Legyen szó gyermekfogászatról, fogszabályzásról, általános fogászatról, vagy bonyolultabb fogbeültetésről, nálunk biztonságban lehet. Minden szakterületet lefedünk és a megfelelő szakorvos várja Önt.

Teljes körű felvilágosítás

Nagy hangsúlyt fektetünk pácienseink felvilágosítására. Nálunk a páciens bármikor kérdezhet és mi minden felmerülő kérdést tisztázunk. Így kezelési terveink átláthatóak és végig követhetőek, ami biztonságérzetet ad a pácienseknek.

Csúcsminőségű anyaghasználat

Csak a legkorszerűbb és legmodernebb anyagokat és eszközöket használjuk a kezelések során. A minőségben nem ismerünk kompromisszumot. A prémium kifejezés nálunk a kezelés minőségét jelzi és nem az árakat.

Magasan képzett orvos csapat

Rendelőnkben nemzetközileg is elismert fogorvosok dolgoznak. Rendszeresen vannak belső képzéseink, emellett állandó résztvevői vagyunk rangos hazai és elismert külföldi továbbképzéseknek is.

Nagyon jó ár-érték arány

Rendelőnk ár képzésében az játszik szerepet, hogy a csúcsminőségű kezeléseket elérhető áron kínáljuk pácienseinknek. Kompromisszumot csak az ár képzésben kötünk, a kezelés minőségében soha.

Google értékeléseink

Dalma Takács
Dalma Takács
2023-04-15
Nagyon kedvesek és segítőkészek. Mindig profi és fájdalommentes munkát végeznek. Én Dr. Kovács Mátéhoz szoktam járni és csakis ajánlani tudom.
Richard Simon
Richard Simon
2023-03-14
A legprofibb hely és környezet, szakmai tudásból sincs hiány. A kezeléseim alatt Dr. Borfai Diána kezei között maximális biztonságban éreztem magam, mindemellett teljeskörű tájékoztatást is kaptam . Hálás köszönet a doktornőnek és a BMC csapatának! Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Norbert Kövesdi
Norbert Kövesdi
2023-03-02
Profi és kedves ellátás! 5*
Kálmán Szűcs
Kálmán Szűcs
2023-02-28
Gyermekkoromtól fogva nagyon sok problémám volt a fogaimmal. Már 10 évesen megkaptam az első koronámat, amelyet számos követett. Jelenleg 58 éves vagyok és mondhatni nagyon sok benyomást gyűjtöttem össze a fogászati kezelések területén. Ajánlás útján kerültem a BMC fogászatra. Dr. Veszprémi Soma tanácsára a teljes felső fogsor pótlására az All-on-4 Implantátum rendszer mellett döntöttem. Soma mindent türelemmel elmagyarázott, hogy mit és miért csinál. Az egész több órás műtét szinte teljesen fájdalommentesen zajlott le mindenféle negatívum nélkül. Ami szintén fontos, hogy azonnal kaptam egy kirakat fogsort, az az egy napot sem kellet fog nélkül lennem. Most már elkészült a végleges fogsorom, ami tökéletesen jó, azonnal megszoktam, mintha mindig is ott lett volna. Köszönöm Dr. Veszprémi Somának és kedves munkatársainak Rékának és Csengének, hogy új dimenzióba helyezték, amit addig a fogászati kezelésekről tapasztaltam. Köszönöm még Andinak és Katának, akik recepciósként mindig kedvesen fogadtak. Amit láthattam a nagy hozzáértés, közvetlen ügyfélbarát légkör és profi munkavégzés. Mindenkinek csak ajánlani tudom még úgyis, hogy Debrecenből kellett a kezelésekre felutaznom.
Viktória Szpisják
Viktória Szpisják
2023-02-15
Az egész csapat professzionális, nagy tudású szakamberekből áll, akik nem mellesleg kedvesek és megértőek is! Külön kiemelném Dr. Veszprémi Somát, aki hatalmas empátiával kezeli pácienseit, részletesen elmagyarázza, hogy mi várható a beavatkozáson és türelmesen válaszol a felmerülő kérdésekre is.
Donát Kiss
Donát Kiss
2023-02-09
Fogkőszedésre mentem a klinikára. Nagy Csenge nagyon kedvesen, és részletesen tájékoztatott a kezelésről, és hasznos száj higiéniai tanácsokkal látott el. A kezelésről egy csomaggal távoztam aminek kifejezetten örülök. Igazából azért választottam ezt a klinikát, mert a Budai Magánklinikán már nagyon közvetlen, és tapasztalt szakemberek vizsgáltak engem, és nagyon örülök hogy ez most így volt. 🙂
Gyöngyi Simó
Gyöngyi Simó
2023-01-28
Szívből ajánlom mindenkinek a BMC Fogászatot!!! Kellemes környezet, profi csapat, kedvesség! Bölcsességfog fájdalommentes eltávolítása, félelem nélkül ☝️valóban létezik!!! Hálásan köszönöm az "élményt" Dr. Régeni Bélának és kedves munkatársának! 5⭐️
Barbara Borbély
Barbara Borbély
2023-01-28
Nagyon hálás vagyok!😍 Ha félsz olvasd végig!!! Dr. Raul Anita és Meggyes Réka munkája egyszerűen levettek egy akkora terhet a vállamról, hogy innentől kezdve, ha csak a szikrája merül fel a fogorvosnak, már jövök is hozzájuk! Gyerekkori traumával jelentkeztem be ide, fájó,lyukas foggal. Soha többet nem megyek máshová szerintem, csakis ide!😊 Vigyorogva jöttem ki a rendelőből, mintha kicseréltek volna. Egyáltalán nem fájt egy pillanatra sem, 2 fogam kellett majdnem gyökérkezelni, viszont meg tudták menteni őket, úgy, hogy kitisztították és betömték. Mindeközben nem is tudtam volna félni, a kedves Doktornő és Asszisztense folyamatosan tájékoztattak, hogy mi következik, mire számítsak. (Ráadásul úgy aludtam este mint a bunda, a frissen tömött fogaimmal, és másnap reggel sem erzetem Nagyon sokat jelentett nekem, ez volt az első kezelésem az incidens óta, és én sem hiszem el, de bejelentkeztem egy következő kezelésre is, minden félelem nélkül!! Bátran ajánlom, minden kétségem a fogorvosokkal kapcsolatban itt megszűnt!😊 Mégegyszer nagyon szépen köszönöm a precíz, hozzáértő munkát, minden tiszteletem az Önöké!
Zsuzsanna Bossànyi
Zsuzsanna Bossànyi
2023-01-10
Super nice staff and doctors. Me and my boyfriend go here to two different dentists and they both are not only kind but they make you feel safe and that their priority is indeed to give the best treatment. During the first free consultation they took their time to make sure we understand the possible treatments and differences. The environment is luxurious, always clean and the mood is always set. Definitely suggesting it to friends.
Balazs Pal
Balazs Pal
2022-12-16
Első élményem ezen a fogászaton, mert az előző megszűnt. Bölcsességfog-problémával kerestem fel őket, 1-2 napon belül kaptam időpontot konzultációra. Eltávolítást javasoltak, röntgen alapján nem a könnyű esetek közé tartozott. A "műtétre" korábbi élményekkel érkeztem és határozottan pozitív csalódással távoztam: a beavatkozás gördülékenyebb volt, mint pár éve a másik fogamnál, és fájdalommentes . Az orvos, kérésemre, folyamatosan kommentálta, hogy mit miért csinál. Az asszisztens szintén. Én már csak ilyen kíváncsi típus vagyok 🙂 A recepciós kedves, segítőkész. Mindannyian profik, csak ajánlani tudom a csapatot.

Budai Fogászati Centrum

Hét - Pén: 8 - 20 óra

info@bmcfogaszat.hu

+36 70 771 5221

1117 Budapest, Fehérvári út 82.

Kapcsolat

Mi történik az
időpontfoglalás után?

01.

Űrlap kitöltése

Kérjük adja meg adatait, illetve válassza ki, hogy milyen kezelésre szeretne időpontot foglalni. Megjegyzésben kérjük jelezze felénk, hogy e-mailben vagy telefonon kereshetjük Önt.

02.

Időpont egyeztetés

Páciens koordinátoraink, pár órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségeik egyikén.

03.

Visszaigazolás

Időpont egyeztetés után megerősítő üzenetet kap email címére a megbeszélt időpontja részleteiről.

Egészségpénztári partnereink

Mindig arra törekszünk, hogy az Ön igényeit szem előtt tartva a lehető legjobb megoldást találjuk meg Ön számára.

Elérhetőség

Kövess minket

© 2023 Budai Fogászat és Implantológiai Centrum – Minden jog fenntartva! | Adatvédelmi tájékoztató | Süti szabályzat
 • Bejelentkezés

  Kérjen időpontot

 • Phone