Gyermekfogászat, Gyermek fogszabályozás - Budai Fogászati és Implantológiai Centrum

Rendelőnkben nagy hangsúlyt fektetünk a gyermekek
fogászati kezelésére és fogszabályozásra.

Rendelőnkben teljes körű gyermekfogászati ellátást végzünk. A tejfogak kezelése mellett gyerek fogszabályzóval is foglalkozunk. Az idejében, akár már négy éves korban elkezdődött fogszabályzó kezeléssel sokkal hatásosabban lehet kezelni a fogazati és állcsontfejlődési rendellenességeket.

KÉRJEN IDŐPONTOT

Gyermek fogszabályozás


Fogszabályozással a fogak és állcsontok rendellenes pozícióját tudjuk megváltoztatni. Sajnos csak nagyon keveseknek adatik meg, hogy fogaik a megfelelő helyen vannak és a többi foggal való érintkezése is ideális. Ma már a modern eljárásokkal és készülékekkel kíméletesen és a korábbiaknál gyorsabban lehet a fogak pozícióján változtatni. Gyermekkorban elkezdett kezeléssel kíméletesebben és szélesebb körben tudunk a fogak fejlődésén javítani.

KÉRJEN IDŐPONTOT
Nem lehet elég korán elkezdeni a fogszabályozást. Már a fogváltást megelőzően is lehet olyan fogszabályzót hordani, ami irányítja az állcsontok és izmok fejlődését. Egészen kis kortól érdemes látogatni a fogszabályozó rendelést, hogy a megfelelő időben kezdődjön meg a kezelés.
Gyerekkorban amíg az állcsontok fejlődnek lehetőségünk van olyan változtatásokra is amiket később, a csontnövekedés befejeztével csak műtéti beavatkozásokkal lehet korrigálni. Ezért nagy a jelentősége, hogy még a csontnövekedés idejében elkezdődjön a fogszabályozó kezelés. A száj körüli izmok is nagyban befolyásolják az állcsontok és fogak fejlődését. Kis korban viszonylag egyszerűen lehet korrigálni azok eltérő működését.
A cumizás vagy ujjszopás szintén negatív hatással van az egészséges fejlődésre. Idejében megkezdett fogszabályozó kezeléssel ezen káros szokások hatásai visszafordíthatóak. Öröklött tényezők, mint a szűk fogív, a szájpad nem ideális formája vagy alsó és felső állcsont nem megfelelő illeszkedése is komoly problémákat okozhatnak felnőtt korban.
Gyermekek jövője a szülők kezében van. Gyermekkorban elkezdett fogszabályozásnál a fogak és arc harmonikusan fejlődnek, így a növekedés befejeztével szabályos arcforma nyerhető. Nem kell félni később attól sem, hogy rágási és funkcionális problémákkal kell küzdeni.
KÉRJEN IDŐPONTOT

Mikor kell elkezdeni a fogszabályozó kezelést?


Érdemes minél korábban felkeresni a rendelőt és fogszabályzó konzultáción részt venni. Négy éves kortól már hatásosan lehet befolyásolni a fogak és az állcsontok növekedését. Fontos, hogy minél hamarabb tiszta képek kapjon, hogy gyermekének mire van szüksége ahhoz, hogy fogai egészségesen fejlődjenek. Minél később kerül gyermeke fogszabályzó szakorvoshoz, annál bonyolultabb a kialakult rendellenességeket kezelni.

KÉRJEN IDŐPONTOT

Fáj-e a fogszabályozó kezelés?


Nem! Kis korban a hangsúly a rendellenességek észrevételén van. Jó tisztában lenni azzal, hogy milyen problémák merülhetnek fel a fejlődés és fogváltás során. A kezelések legtöbbszőr kivehető készülékekkel vagy kivehető trénerekkel kezdődnek. Ezek segítségével lehet irányítani a megfelelő állcsontfejlődést, mi később kihat a helyes fogváltásra is.

KÉRJEN IDŐPONTOT

Gyermekkorban használt
fogszabályozó készülékek:


Myofunkcionális trénerek

Ez az egyszerű fogszabályozó nagyon hasznos a korai stádiumban. Már a tejfogazat meglétekor elkezdhető. A gyermek könnyen hozzá tud szokni és egyáltalán nem jár semmilyen fájdalommal viselése. Segítségével a szájkörüli izmok „edzésével” javítja a fejlődést. Segít leszoktatni a gyereket a cumizásról, ujjszopásról. Hordásával kiküszöbölhető a későbbi fogszabályozási célú fogeltávolítás. Sokkal kisebb eséllyel kell később rögzített fogszabályzót hordani. Az állcsontok egymáshoz viszonyított helyes fejlődését elősegítő.


Kivehető fogszabályozó

A köznyelvben éjszakai fogszabályzóként ismert. Sajnos az elnevezés nem helyes, mert ezeket a készülékeket minél többet (nappal is) kell hordani. Mivel kivehetős készülékről beszélünk nagy előnye, hogy könnyen tisztítható és hamar hozzá lehet szokni. A kivehetős készülékeket mindig egyénre szabottan készítjük. Segítségükkel irányítani lehet a maradó fogak fejlődését és az állcsont fejlődést is. Használata közben elengedhetetlen a rendszeres szakorvosi kontroll. Ezeket a készülékeket is időközönként aktiválni kell, hogy hatásosan működjenek.Rögzített fogszabályozó

Rögzített fogszabályzóval összetett fogmozgatást tudunk véghez vinni. A fogakra ragasztott tappancsok segítségével irányítottan tudjuk befolyásolni a fogak helyes fejlődését, hogy a megfelelő fog pozícióba kerüljenek.


Láthatatlan fogszabályozó gyerekeknek – Invisalign Teen

A világhírű amerikai Invisalign cég a legismertebb a láthatatlan fogszabályzás területén. Már a kilencvenes évektől foglalkoznak láthatatlan fogszabályozással. Ma már a felnőttek mellet a gyermekek is részesülhetnek az Invisalign láthatatlan fogszabályzó nyújtotta előnyökben. Az Invisalign egyedi módon a fogak digitalizálásával számítógépes szoftver segítségével tervezi meg a fogszabályozó kezelést. Ennek megfelelően gyártja le az egyedi átlátszó fóliákat. Ezeket a fóliákat hordva és hetente cserélve történik meg a fogmozgatás. A kezelés megkezdésekor rendelkezésre állnak a szükséges sinek, így azokat otthon lehet cserélgetni. A végeredmény kiszámíthatóbb és szinte pontosan megmondható a kezelés várható időtartama. Amennyiben szeretne jobban megismerni az Invisalign láthatatlan fogszabályozó kezelést, kérem kattintson ide.

Mindig arra törekszünk, hogy az Ön
igényeit szem előtt tartva a lehető legjobb
megoldást találjuk meg Ön számára.

BŐVEBBEN RÓLUNK

Gyakori kérdések

Hol lehet parkolni?
A Budai Fogászati és Implantológiai Centrum ingyenes parkolási övezetben van. A rendelő előtt vagy a környező utcákban lehet találni ingyenes parkolási lehetőséget. Tanácsoljuk, hogy az időpontja előtt győződjön meg arról, hogy pontosan tud érkezni a megbeszélt időpontra.
Mikor érkezzek az első időpontomra?
Érdemes az első időpontra legalább 15 perccel korábban érkezni. Az első találkozás alkalmával végig kell menni egy dokumentációs kérdőíven, aminek megválaszolása olykor 15 perecet is igénybe vehet.
Mi a teendő sürgős esetben?
Sürgős esetben haladéktalanul kérjen időpontot elérhetőségünk valamelyikén és még aznap soron kívül fogadjuk Önt, hogy kínzó fogászati problémáját orvosoljuk. Itt tud időpontot kérni
Fájni fog a kezelés?
Rendelőnkben a legkorszerűbb érzéstelenítő anyagokat használjuk, így nem csak az érzéstelenítő hatása gyorsabb, de a kezelés utáni kellemetlen órákig tartó zsibbadást is fel tudjuk gyorsítani, így sokkal hamarabb távozik az érzéstelenítő szer lehetőséget teremtve az étkezésre.
Tudok-e kártyával fizetni?
Természetesen, rendelőnkben lehetőség van kártyás fizetésre. Valamennyi szolgáltató által kibocsátott kártya elfogadott nálunk. Az igen közkedvelt "paypass" és "ApplePay" szolgáltatás is elérhető. Van lehetőség továbbá, hogy deviza számlájához tartozó kártyával fizessen.
Tudok-e egészségpénztári kártyával fizetni?

Természetesen, rendelőnk szinte valamennyi egészségpénztárral partneri viszonyban áll. Többek között:

 • Patika Egészségpénztár
 • Új Pillér Egészségpénztár
 • OTP Egészségpénztár
 • MKB – Pannónia Egészség és Önsegélyező Pénztár
 • Prémium Egészségpénztár
 • Allianz Hungária Egészség-és Önsegélyező Pénztár
 • MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár
 • Generali Egészség- és Önsegélyező Pénztár

Amennyiben nem találja a fent felsorolt Egészségpénztárak között az Ön szolgáltatóját, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Mitől lesznek fehérebbek a fogaim?
Az elszíneződött, sárgás fogak kialakulása mögött gyakran a fogkő és az elszínező anyagok lerakódása áll. Sokszor a megoldás egyszerűbb mint gondolná. Legtöbbször a professzionális tisztítás és Airflow kezelés gyönyörű eredményt hoz. Ha ennél is szebb végeredményt szeretne, akkor ajánljuk Önnek a biztonságos fogfehérítő eljárásokat. Itt részletesebben olvashat a fogfehérítésről
Hogyan kapok időpontot?

Lépjen kapcsolatba velünk elérhetőségünk egyikén a +36 70 771 5221 vagy az info@bmcfogaszat.hu e-mail címen és páciens koordinátoraink készségesen segítenek Önnek a megfelelő időpont kiválasztásában. Lehetőség van online időpontfoglalásra is, ehhez kattintson az online szeretnék időpontot kérni linkre.

Mi vár rám az első alkalommal a fogászaton?
Mindig törekszünk arra, hogy pácienseink empatikus és családias légkörbe érkezzenek valamennyi kezelésük alkalmával. Első alkalommal megismerkedhet a kezelő orvosával, aki szakterülete specialistája. Mindenre kiterjedő konzultáció alkalmával meggyőződhet arról ,hogy mi lenne az Ön számára legmegfelelőbb kezelés.
Miert van szükség röntgen vagy 3D felvételre?
A fogászati állapotfelmérés és kezelési terv készítésének egy meghatározó része, hogy modern képalkotó eljárással 2D röntgen vagy 3D CT felvételt készítünk. Ezeken a rendkívül részletgazdag felvételeken semmilyen elváltozás nem maradhat észrevétlen, legyen bármilyen kicsi is. A modern berendezéseknek köszönhetően a felvétel készítésének nagyon minimális a sugárterhelése, így használata biztonságos.

Miért választanak
minket pácienseink?Google értékeléseink


Esther Komonyi
Esther Komonyi
2022-01-02
A legjobb fogorvos,akit valaha làttam...
Cargo Bazsi
Cargo Bazsi
2021-11-03
Soha nem láttam ilyen profi fogászatot ,rendkívül kedvesek és udvariasak ! Szakmailag szerintem a legjobbak ! Itt megragadom az alkalmat hogy mégegyszer megköszönjem Veszprémi doktor úrnak hogy a lehetetlent is megoldotta ! Csak ajánlani tudom őket ! Ár és szakmai arányban a legjobbak ! 🙌 Ha szép fogakat akartok gyertek ide !👍
Ilyés Angella
Ilyés Angella
2021-10-15
Szakmailag, emberileg kifogásolhatatlan csapat! Mindenki nagyon kedves és együttérző, türelmes. Még soha nem mentem ilyen szívesen fogászatra és távoztam boldogabban!
Anita Onáka
Anita Onáka
2021-08-31
Profi, betegközpontú, rendkívül kedves és emberies csapat. Legnagyobb félelmeimmel mentem el hozzájuk foghúzásra, és minden túlzás nélkül mondhatom, hogy teljesen fájdalommentes volt az egész procedúra. Mindenről kaptam tájékoztatást, és minden kérdésemre kielégítő választ. Ajánlom mindenkinek, csodálatos csapat! :)
Gábor Basa
Gábor Basa
2021-07-13
Dr. Király Evelin a legjobb :) profizmus, kedvesség, empátia. Az összes kezelés abszolút pozítiv élmény volt.
Ilona Horváth
Ilona Horváth
2021-07-12
Életem során sajnos nagyon sokszor kellett fogorvoshoz mennem, de soha nem találkoztam még ilyen kedves, elhivatott, betegközpontú, kimagasló szakmaisággal rendelkező csapattal. Több hónapja tartó kezelésem lassan a végéhez ér (szinte már hiányozni fog:)), így ezúton is nagyon köszönöm Petzke Anna doktornő végtelen türelmét, hogy akkor is mosolygott, amikor mégis meggondoltam magam egy-egy eldöntött kezelést illetően, és abból hozta ki a legtöbbet, amit anyagilag megengedhettem magamnak. Csak ajánlani tudom mindenkinek, nem fognak csalódni.
Margit Garcia
Margit Garcia
2021-07-07
I was searching for a good dentist in Budapest and was referred to Dr. Veszprémi. This doctor and his staff were great. Everybody was very friendly and they really made me feel comfortable since I was scared of getting an implant. Dr. Veszprémi took his time to explain everything in detail and also my options since i didn't have enough bone structure. I didn't feel any pain at all and he communicated every step during placing the implant. My visit to this dental office took my fear of any future dental treatments and I will definitely choose Dr. Veszprémi for all my dental needs. Thank you for this outstanding experience and great prices.
Krisztián Kocsis
Krisztián Kocsis
2021-06-24
A legjobb fogorvosi rendelő Budapesten. Őszintén tudom ajánlani a szolgáltatásaikat. Midnenki nagyon kedves, mosolygós és segítőkész. Dr Veszprémi Soma csodálatos munkát végez asszisztensével Csengével együtt. Mindig elmagyarázza részletesen mit csinál és mire számíthatok.
Tamás Csala
Tamás Csala
2021-06-08
Szerencsém, hogy a BMC Dental van hozzám a legközelebb. Kedvesek segítőkészek és a beavatkozás fájdalommentes volt! Dr. Veszprémi Soma és asszisztense Nagy Csenge remekül helyrehozták fogamat aminek már gondolatban búcsút intettem. Köszönöm!
Péter Ébel
Péter Ébel
2021-05-13
Dr Petzke Anna a doktornőm, mindig profi és gyors a kezelés. Az ember elfelejti hogy fogászaton ül, olyan idilli a hangulat. A csapat mindig nagyon kedves és mosolygós, bár most a maszktól csak a mosolygós szemeket látni de az is bőven elég :D Nem volt még soha panaszom, még az érzéstelenítő injekciót se lehet soha érezni.. ajánlom :)

Budai Fogászati Centrum

 

Kérjen időpontot, online

Hétfőtől péntekig 8:00-19:00 között rendelünk, de kérhet időpontot online a nap bármely percében!

  Kérem, bizonyítsa, hogy nem robot. Válassza ki a személyautót.


  Mi történik az időpontfoglalás után?

  Gyermek fogszabályozás

  Űrlap kitöltése

  Kérjük válassza ki, hogy milyen kezeléssel kér időpontot Fogászati és Impantlógiai Centrumunkba!
  Gyermek fogszabályozás

  Időpont keresés

  Kollégánk még aznap visszahívja Önt és időpontot egyeztet a kiválasztott kezeléssel kapcsolatban
  Gyermek fogszabályozás

  Visszaigazolás

  A megadott e-mail címére megerősítő emailt küldünk az megbeszélt kezeléssel és időponttal kapcsolatban

  Egészségpénztári Partnereink