NobelGuide CT navigált implantátum beültetés

A NobelGuide™ rendszer segítségével lehetőség van a fogászati implantátumok beültetésének digitalizált modellezésére. Ezzel megvalósul a tökéletes digitális precizitás az implantátum beültetése során, így a lehető legkíméletesebb sebészeti eljárás során tudjuk biztosítani a páciensnek az implantátummal történő fogpótlást.

A páciensről CT felvétel készül, mely során kapott adatokat a fogorvos a NobelClinician tervező szoftveren elemzi, és megtervezi az implantátum optimális helyzetét. Pácienssel történt konzultáció után a tervet a fogszakorvos elküldi a Nobel Biocare vállalathoz, ahol precíziós gyártással elkészítik az ún. vezető sebészeti sablont. A sablon segítségével a fogszakorvos apró lyukakon keresztül, az íny komolyabb metszése nélkül beülteti az implantátumot. A fogbeültetés során nem történik vágás, így kevesebb a vérzés, nincsenek varratok, gyorsabb a gyógyulás és kevesebb a kellemetlen érzetek.

NobelClinician szoftver

A NobelClinician szoftver egy teljes körű diagnosztikai szoftver, mely tökéletes segítséget biztosít a fogorvosnak, hogy maximális pontossággal, 3D környezetben tudja vizsgálni a fogbeültetésre váró, foghiánnyal rendelkező területet. Ez a vizsgálat és elemzés segítségével tudja megtervezni az implantátum optimális helyét.

NobelGuide eszközök

A digitális tervezést a fogszakorvos a valóságban is meg tudja valósítani a speciális vezetett fúrók és betekerők segítségével. Így az implantátum maximális biztonság és precizitás mellett pontosan abba a pozícióba tud kerülni, ahova azt megtervezte.

Vezető sebészeti sablon

A vezető sebészeti sablon speciális műanyagból készül, lézeres eljárással (stereolitographia) a Nobel Biocare vállalat gyárában, Svédországban. A sablon különleges csomagolásban érkezik, ami megvédi a szennyeződésektől, nedvességtől és fénytől. A sablon szavatossági ideje a gyártástól számított 3 hónap. Ez idő alatt szükséges beültetni az implantátumot.

A NobelGuide rendszer kényelmesebbé, gyorsabbá teszi az implantátum beültetést, mindemellett a vezetett eszközök segítségével, keskenyebb csontozatú pacienseknél is pontosabban, biztonságosabban kerülhetnek beültetésre az implantátumok. A precíz diagnosztikai szoftver segítségével olyan területekre is implantálhatunk, ahol szabad kézzel inkább feltárásban, az íny történő bemetszéssel dolgozna inkább a fogorvos.

Online bejelentkezés

Kérjen időpontot hozzánk online!

Bejelentkezési űrlapunk kitöltése után munkaidőben 24 órán belül visszahívjuk Önt elérhetőségein időpont-egyeztetés céljából!

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező!